Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dodik: I sam NATO kaže da je BiH u procesu suradnje, a ne integracija

Must Read

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština tog entiteta donijela.

“Mi smo imali hrabrosti da tu deklaraciju donesu, i mi iz Republike Srpske potpuno usklađeno djelujemo upravo na toj deklaraciji Narodne skupštine”, rekao je Doidk novinarima u Bijeljini, odgovarajući na pitanje o stavu ministra obrane BiH Sifeta Podžića da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO, “što je posljednja stepenica za punopravno članstvo”.

Dodik je istaknuo da postoji deklaracija NATO-a s posljednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije s NATO, a da je BiH u procesu suradnje, a ne integracija.

“Ako BiH može da uđe, ili Federacija BiH u NATO, neka uđe sutra pa da vidimo kako će bez nas”, rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je poručio da se prestane s takvim tezama, jer “nema NATO”.

“Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje pa ćete vidjeti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donijela”, naglasio je Dodik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Službeni Zagreb Mate Granića ugostio je vrlo vjerojatnog ubojicu viteške djece. BH Hrvati dali su Graniću 3 saborska zastupnika. Jesmo li proklet narod?

Zoran Milanović je prvi hrvatski političar kojem je uspjelo imena viteške djece, pobijene na vrtuljku, a čije ubojice Sarajevo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -