Subota, 4 svibnja, 2024

Komšićev ured tvrdi da drugi bošnjački član Predsjedništva nije instruirao Jovanovića: “Glupost i hinjaluk”

Must Read

Sinoćnje gostovanje lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u Centralnom dnevniku Face TV-a ne prestaje izazivati reakcije bh. javnosti.

Jovanović je, podsjećamo, sinoć rekao da treba pružiti podršku Premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću protiv kojeg se vodi sudski postupak pred Sudom BiH u aferi Respiratori, dodavši da se radi o politički montiranom procesu zbog kojeg se kasni s nabavom cjepiva, što ide u prilog “onima koji ruše BiH”.

Ove Jovanovićeve izjave izazvale su lavinu komentara na društvenim mrežama, među kojima je bilo i onih da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, čiji je Jovanović jedan od savjetnika, “iznajmio Čedu Jovanovića da brani Bakira, Sebiju i Novalića” zbog pomora građana od koronavirusa.

Na ovakve komentare reagirali su iz ureda drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, rekavši da su ovakve insinuacije “glupost i hinjaluk”.

“Tvrdnje nekih ‘uglednika’ da je Komšić poslao Jovanovića da nekog brani su glupost i hinjaluk, ali razumijem tu logiku jer krug Četvorke šalje kod Senada. Mi ne šaljemo nikog, ni da branimo ni da nas se brani. Čedo je čovjek s integritetom. Iz njegovog kuta stvari tako stoje”, priopćeno je iz Komšićevog ureda.

Dodali su da bi možda za Komšića bilo bolje da je Jovanović pljuvao i po Novaliću, ali kako nije poslan, Čedo je govorio što misli, kao što to govori u Srbiji.

“Zbog toga se neki sprdaju s njegovim izbornim rejtingom u Srbiji. Uglednici dragi, bijedno je tvrditi da je Željko Komšić poslao Čedu da nekoga brani, dok vaš duhovni i politički vođa piše twitter statuse načelniku općine da bi udario po Čedi, jer malo je nezgodno udariti direkt. Treba imati ono što Čeda ima, a vi i oni nemate”, kazali su iz Komšićevog ureda.

Zaključili su da je zanimljivo koliko je bijesa proizveo Jovanovićev komentar da HDZ i SNSD koriste pandemiju kako bi podrivali državu.

“Nekome je očito u interesu da se takav zaključak izgubi u magli ruganja jednom dijelu vlasti, i da cijela stvar bude tek ‘sarajevski problem'”, zaključuje se u reagiranju iz Komšićevog ureda.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -