Nedjelja, 28 travnja, 2024

Testiranje u školama: Od 1,3 milijuna provedenih testova – 536 pozitivnih

Must Read
Početkom ovog tjedna učenici su se u školske klupe vratili i u ostalim austrijskim pokrajinama. Za pohađanje nastave potrebno je imati negativan test na koronavirus, a testiranja se ponedjeljkom i srijedom provode u svim austrijskim školama. Prema informacijama iz Ministarstva obrazovanja ovaj tjedan (ponedjeljak i srijedu) provedeno je 1,3 milijuna testiranja, od čega je broj pozitivno testiranih bio 536.

U školama se provode tzv. brzi testovi pa će svi pozitivni učenici i učitelji biti podvrgnuti PCR testiranju zbog slabije točnosti brzih testova. Od 536 pozitivnih testova 364 otpada na učenike, a 172 na učitelje. Najviše pozitivnih testova zabilježeno je u Beču i Donjoj Austriji.

Prema riječima ministra zanosti i obrazovanja Heinza Faßmanna prihvaćenost testiranja u školama iznenađujuće je dobra. Prema podatcima od prošlog tjedna oko jedan posto učenika u Beču i Donjoj Austriji nije pristupio testiranju u školama. Ta brojka je nešto veća u Gornjoj Austriji gdje su roditelji svakog desetog učenika odbili poslati svoje dijete u školu zbog testiranja na koronavirus.

“Samotestiranjima u školama pronalazimo zaražene učenike i tako sprječavamo širenje zaraze. To stvara bitan preduvjet za otvorene škole”, rekao je Faßmann te naglasio kako austrijski model žele preuzeti i Češka, Slovačka, Francuska te neke njemačke savezne države.

kroativ

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -