Subota, 27 travnja, 2024

Šeks tužio Hrvatsku sudu zbog Tuđmanovih dokumenata

Must Read

Riječ je o dokumentima iz arhiva Ureda predsjednika Republike Hrvatske koje je Šeks zatražio u vrijeme bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Političar Vladimir Šeks potvrdio je u ponedjeljak da je Hrvatsku tužio Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu jer mu nije dozvoljen pristup dokumentima prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, poručivši da je u nacionalnom interesu da se to razdoblje moderne povijesti razotkrije, a ne da se skriva.

Riječ je o dokumentima iz arhiva Ureda predsjednika Republike Hrvatske koje je Šeks zatražio u vrijeme bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pristup dijelu dokumenata nije mu odobren uz obrazloženje da je riječ o tajni, a tu su odluku kasnije potvrdili Upravni i Ustavi sud.

U izjavi Hini Šeks je kazao da su Upravni i Ustavni sud “iz nekih čudnih razloga potpuno pogrešno utvrdili da bi objavljivanje transkripata predsjednika Tuđmana ugrozilo nacionalnu sigurnost” i štetilo nacionalnim interesima pa mu jedno preostaje to pitanje riješiti na europskoj razini.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH, točnije njen militantni podređenik koji je zarobljavao Hrvate...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -