Srijeda, 8 svibnja, 2024

Hoffmann kazneno prijavio Avdića jer je Hrvate i Srbe, u sigurnosnim strukturama BiH, optužio da su špijuni Beograda i Zagreba

Must Read

Više hrvatskih dužnosnika angažiranih u državnim institucijama u BiH odlučilo je podnijeti kaznenu prijavu protiv novinara i glavnog urednika portala Istraga.ba Avde Avdića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti’ nakon što je doslovno sve Hrvate i Srbe zaposlene u državnim institucijama nazvao izdajnicima vlastite zemlje.

Prijavu je nadležnome sudu predao Svevlad Hofman, savjetnika direktora Granične policije BiH.

Gostujući u emisiji Novi dan N1 televizije Avdić je iznio tvrdnje, a ne mišljenja ili pretpostavke. Tako je poručio: „Ajmo bili realni odmah na početku, 2/3 službenika u institucijama, što sigurnosnim, što drugim političkim institucijama BiH, radi za susjedne države. Jedna trećina radi za Republiku Hrvatsku i sluša upute iz Zagreba, druga trećina radi za Beograda i sluša upute iz Beograda.” Na ovaj način prijavljeni Avdić je dvije trećine zaposlenih u prije svih sigurnosnim institucijama u BiH lažno označio špijunima i veleizdajnicima u BiH. Bez ijednog argumenta u prilogu svojoj neistinitoj izjavi prijavljeni Avdić na javnom i veoma gledanom TV kanalu, promiče neistinitu tezu o „izdajničkim” sigurnosnim strukturama u BiH „ u službi Zagreba i Beograda”, izuzev po, kako je naglasio, „ jednoj trećini koja radi u interesu BiH”, očito misleći samo na Bošnjake. Po prijavi na taj način prijavljeni Avdić je kod građana BiH izazvao razdor i uznemirenost, potiče netrpeljivost prema konstitutivnim narodima, optužujući javno, prije svega sigurnosne agencije BiH, kao izvorišta špijuna i veleizdaje.

„Takvim javnim iznesenim izjavama, pred mnoštvom građana BiH, pa i međunarodnom javnošću, usmjerenijim na poticanje nezadovoljstva i bijesa građana BiH prema vlastitim sigurnosnim strukturama u kojima rade „kolaboracionisti Zagreba i Beograda”, prijavljeni potiče netrpeljivost , prema konstitutivnim narodima iz čijih redova dolaze ovi zaposlenici u institucijama BiH, odnosno u konačnici prema Hrvatima i Srbima, imajući u vidu da je navodnu suradnju prijavljeni stavio u kontekst suradnje dvije trećine zaposlenih u institucijama u BiH koji „kolaboriraju sa Zagrebom i Beogradom“.

Uz prijavu dostavljen kao dokaze se predlaže pregledavanje snimka emisije koji je dostupan na portalu N1 .ba, saslušanje svjedoka novinarke i urednicu emisije „Novi dan”, Sanele Dujković, te gosta u ovoj emisiji Mirsada Buzara, zaposlenog u Službi za poslove sa strancima BiH na poziciji Zamjenika ravnatelja.

Avdić je inače poznat kao osoba od bliskog povjerenja ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, kojega je i donedavni visoki dužnosnik SDA Aljoša Čampara ocijenio kućnim istražiteljem obitelji Izetbegović i SDA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija će izaći jača, rekao je Vladimir Putin nakon polaganja prisege kao predsjednik

Usred aktualnog sukoba Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je uvjerenje u dostojanstveno prevladavanje sadašnjeg izazovnog razdoblja i snažniju...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -