Petak, 17 svibnja, 2024

DIRLJIVA GESTA ZA IZ ZADRA: Na spomeniku herojima među kojima je ime i jednog Posušanina, zasjalo je osam svijeća, bojom tuge…

Must Read

Na Trgu sv. Šimuna i Tadije na Bokanjcu na mjestu gdje se nalazi spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, osvanulo je osam svijeća u čast nesretno stradale posuške mladosti.

Građani Zadra shrvani viješću o tragediji u Posušju odučili su položiti vijence i upaliti svijeće upravo na spomeniku  na kojem se nalazi ime zadarskog heroja Mile Bošnjaka kojeg pak Posušani ponosno smatraju i svojim vitezom.

On je  je u Posušju zbog svoje herojske pogibije u Zadru dobio ulicu.

Vitez Mile Bošnjak bio je naš rođeni Posušanin. Dao je život u obrani  Zadra 5. listopada 1991 . godine kada je prilikom povlačenja stanovništva sa skupinom suboraca ostao braniti kotu.

Ovom divnom gestom građani Zadra pokazali su kako živo pamte da je u borbi za slobodu Zadra život dao i  jedan Posušanin i da ujedno suosjećaju s nama. Kako saznajemo gradonačelnik Zadra, Dr. Branko Dukić poslao je izraze sućuti načelniku Posušja g. Anti Begiću kao i obiteljima stradalih.

Hvala im!

Sutra je Dan žalosti , zbog tragedije u Posušju kako u cijeloj Hrvatskoj tako  i u našem bratskom Zadru.

 

Scena s otvaranja spomenika

Spomenik je inače rad akademskog kipara Alda Krizmana. Spomenik, koji izgledom simbolizira i prvu crtu obrane Zadra od Bokanjca do Dračevca, u podnožju ima uklesana ima poginulih branitelja sa tog gradskog predjela – Mile Bošnjaka i njegovih suboraca:  Mataka Buljubašića, Lenka Draževića, Mladena Katića, Josipa Kvesića, Rajka Loze, Nenada Lucića, Stanislava Matkovića i Nina Matešića.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Daidžansoko zlo u Bosni: Fra MILE ahbab BABIĆ

Još jedan sarajevski džoker fratar. Kada god zatreba pljuvati po Hrvatima, a da se ne brukaju sa seoskim župnicima,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -