Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

U BiH je umrlo najviše ljudi u jednom danu od početka epidemije

Must Read

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 674 novih slučajeva zaraze koronavirusom ali je zabilježen i rekordni broj od 86 preminulih tijekom posljednja 24 sata. Od ponedjeljka su provedena testiranja na nešto manje od 3400 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 463 osobe iz Federacije BiH te kod 180 iz Republike Srpske kao i kod 31 u distriktu Brčko.

U Federaciji su preminule čak 62 osobe kod kojih je ranije dijagnosticiran Covid-19 dok su u RS bila 22 smrtna slučaja. Još dvije preminule osobe su s područja Brčkog. Broj smrtnih slučajeva u jednom danu registriran u utorak najveći je od izbijanja pandemije. Ukupni broj preminulih u BiH od izbijanja epidemije u ožujku sada je 3715 a zaraza je potvrđena u gotovo 107 tisuća slučajeva.

Zaraza pod nadzorom

Unatoč razmjerno velikom broju smrtnih slučajeva epidemiolozi ocjenjuju kako je zaraza u BiH pod nadzorom jer nema rasta dnevnog broja novozaraženih a već gotovo dva tjedna on je ispod 900.

U Federaciji BiH tijekom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana ostat će na snazi mjera zabrane kretanja u noćnim satima. U RS takva mjera nikada nije uvedena no ograničen je rad ugostiteljskih objekata koji se zatvaraju u 22 sata.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -