Utorak, 7 svibnja, 2024

Evo što OHR i Izaslanstvo EU u BiH kažu na usporedbu Dodika s Hitlerom.od strane ministrice Turković

Must Read

Političke stranke trebaju se pobrinuti da pojedinci koji ih predstavljaju na službenim pozicijama rade u duhu kompromisa umjesto da te pozicije koriste da bi davali izjave koje vuku zemlju unatrag, stav je OHR-a povodom izjave ministra vanjskih poslova u Vijeće ministara Bisere Turković protiv Republike Srpske i njenih legitimno izabranih predstavnika.

Na pitanje Srne hoće li OHR reagirati na izjavu Bisere Turković kojom poziva na ukidanje Republike Srpske, a predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika uspoređuje s Hitlerom i smatra li da Turković nakon izrečenog treba biti smijenjena ili bar uputiti ispriku srpskom narodu, pozvane su sve stranke da se suzdrže od korištenja zapaljive retorike i retorike koja izaziva podjele.

Iz ove međunarodne institucije su naveli da bi bilo kakve izmjene ustavne organizacije zemlje morale proći propisane procedure u kojima bi morao postojati dogovor političkih predstavnika tri konstitutivna naroda i ostalih.

Svim strankama je OHR uputio poziv da nastave zajedno raditi na izgradnji održive i prosperitetne budućnosti za sve u BiH.

Iz Izaslanstva EU u BiH su na isto pitanje odgovorili Srni da apeliraju da se svi politički akteri u BiH suzdrže od zapaljive retorike i fokusiraju na provođenje neophodnih vitalnih reformi koje proizlaze iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu zemlje za članstvo u EU.

Naglašeno je da EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku neovisnost BiH, kao stabilne, mirne i multietničke zemlje./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -