Utorak, 7 svibnja, 2024

CRNJAC ZA HMS: Bez obzira na rezultat, Mostar ostaje stolni grad Hrvata u BiH

Must Read

“Mostar je stolni grad bh. Hrvata i to će ostati nakon izbora 20. prosinca bez obzira na rezultat”, naveo je za Hrvatski Medijski Servis novinar i politički komentator Ivan Crnjac prognozirajući rezultate izbora u Gradu na Neretvi čiji će građani poslije punih 12 godina dobiti novoga gradonačelnika.

Crnjac svoju tvrdnju objašnjava činjenicom da, ukoliko hrvatske stranke ne uspiju dobiti 18 ruku u Mostaru, to ne znači da će Mostar odjednom postati bošnjački.

“Proteklih 12 godina su Hrvati vladali Mostarom, a Bošnjaci su o(p)stali kao politički faktor. Isto će biti i ako sada Mostarom budu vladali Bošnjaci”, navodi Crnjac za HMS.

Ipak, pobjeda Hrvatima u Mostaru jest simbolički važna, dodaje naš sugovornik, kazavši kako očekuje da će najviše glasova uzeti HDZ BiH jer je, objektivno, najjača hrvatska stranka.

Crnjac: Kordić će biti novi gradonačelnik Mostara.

 

“Svojevrsno iznenađenje će biti odličan rezultat HRS-a kojeg mnogi Hrvati prepoznaju kao istinsku oporbu koja nastupa bez namjere izdaje nacionalnih interesa i služenja bošnjačkim političkim strankama”, dodaje.

U svakom slučaju, Crnjac je siguran kako će hrvatske političke stranke u konačnici, nakon teških i neizvjesnih pregovora doći do potrebnih 18 ruku, a da će Mario Kordić biti novi mostarski gradonačelnik.

“Mostar će ostati stolni hrvatski grad, ali i stolni svih onih koji ga osjećaju svojim – bili to Bošnjaci, Srbi, Eskimi ili, što je u bh. politici prava rijetkost, ‘samo’ Mostarci”, zaključio je Crnjac.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -