Utorak, 7 svibnja, 2024

“ZNANJE RADA NA RAČUNALU NIJE POTREBNO”: Načelnik Bugojna osuđen na 10 mjeseci zatvora

Must Read

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić osuđen je nepravomoćno na kaznu zatvora u trajanju do 10 mjeseci zbog počinjenog kaznenog djela Zloupotrebe položaja s kaznenim djelom povrede ravnopravnosti u zapošljavanju.

Općinski sud u Bugojnu Ajkunića je zbog toga osudio nepravomoćno na deset mjeseci zatvora nakon čega je Županijsko tužiteljstvo Županije Središnja Bosna uložilo žalbu Županijskom sudu u Novom Travniku zbog kazne, smatrajući da je kazna preblago odmjerena, te da se izrečenom kaznom zatvora od 10 (mjeseci) ne može ostvariti svrha kažnjavanja niti svrha specijalne a ni generalne prevencije.

Ajkuniću se stavlja na teret da je od siječnja 2011. godine do siječnja 2016. godine kao načelnik općine Bugojno prekoračio granice svojih službenih ovlasti u postupku prijema namještenika i državnih službenika u radni odnos, te je po svom nahođenju uskraćivanjem prava građanima na slobodu zapošljavanja pod jednakim uvjetima protivno odredbama Statuta Opštine Bugojno, Zakonu o namještenicima i organima državne službe u FBiH kao i Zakonu o državnoj službi u FBiH vršio prijem u radni odnos bez provođenja procedure javnog oglašavanja i mimo Agencije za državnu službu FBiH.

Ajkunić je tako, prema optužbama, zasnovao radni odnos s 12 osoba, dok je suprotno odredbama Zakona o obligacijskim odnosima u razdoblju od 3. svibnja 2012. godine do 01. prosinca 2015. godine zaključio 20 Ugovora o djelu sa Ž. I. za obavljanje poslova potrebe mjesne zajednice Poriče za pružanje pomoći mještanima u organizaciji proljetne sjetve i stručne pomoći korisnicima poljoprivrednih poticaja na terenu.

Također, optužen je da je s A. Š. zaključio 21 Ugovor o djelu u razdoblju od 30. studenog 2011. godine do 01. prosinca 2015. godine za poslove na provjeri korisnika poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, iako je u okviru nadležnih službi općine Bugojno imao zaposlene radnike za te poslove./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -