Nedjelja, 28 travnja, 2024

16. listopada – Film o Indexima prve večeri MOFF-a

Must Read

Dokumentarni film Indexi obuhvaća ispovijesti u kojima o Indexima i njihovim pjesmama, pored članova grupe, govore Goran Bregović, Josipa Lisac, pjesnik Mišo Marić, Maja Perfiljeva, kao i brojni glazbeni novinari iz regije.

Autorsko-redateljski dvojac Dokumentarno-suvremenog programa BHT1 Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura posljednje tri godine radili su na dokumentarnom filmu o legendarnim Indexima, a  koji će otvoriti ovogodišnje izdanje MOFF-a u petak 16. listopada 2020.

Ovo je prvi glazbeni dokumentarac o popularnoj grupi, koji će u okviru Dokumentarnog programa biti prikazan prve večeri Mostar film festivala u auto kinu od 22 sata.

Dokumentarni film Indexi obuhvaća ispovijesti u kojima o Indexima i njihovim pjesmama, pored članova grupe, govore Goran Bregović, Josipa Lisac, pjesnik Mišo Marić, Maja Perfiljeva, kao i brojni glazbeni novinari iz regije. Za dokumentarac su korištene fotografije Indexa, arhivski materijal koji do sada nije objavljen i ostali podaci koji ovaj dokumentarac čine do sada najoriginalnijim iskorakom o vrednovanju četrdesetogodišnjeg trajanja ove popularne grupe.

Jedan od najzanimljivijih dijelova dokumentarnog filma o Indexima čini epizoda – famozna pjesma ”Izvor”. Riječ je o progresivnoj rock temi s kojom su Indexi pobijedili 1971. godine u rock programu Zagrebačkog festivala. Ova pjesma nikada nije snimljena u studiju. Godinama je bila dio mitova o izgubljenim djelima Indexa za koje se vjerovalo da ih nikada nećemo čuti, ali Hadžiabdić i Kubura, upravo ”Izvor” otkrivaju u svom dokumentarcu.

Podsjećamo, Mostar film festival svečano će biti otvoren u petak, 16. listopada od 20 sati na platou mostarskog Sajma gospodarstva.

Ulaz na filmske projekcije prve večeri je slobodan, priopćili su organizatori.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

U MEĐUNARODNIM odnosima postoji jedno nepisano pravilo: uspjeti u dovođenju nekoga u zabludu, obmanjivanju ili podvaljivanju neistine jednako je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -