Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Futuristička kamp kućica okreće se za 90 stupnjeva čime daje 70 % dodatnog životnog prostora

Must Read

Kampiranje se uvijek odnosilo samo na osnovne potrebe života, život na cesti te milost i nemilost prirodnih elemenata. Međutim, novozelandska tvrtka za dizajn i arhitekturu W2, odlučila je pomoći poboljšanju ovog iskustva!

Njihov revolucionarni dizajn prikolice, „Romotow“, naziv koji objedinjuje „sobu za kretanje“ sadrži sve uobičajene značajke kamp prikolice, ali s inovativnim zaokretom od 90 stupnjeva. Pritiskom jednostavnog električnog gumba okreće se, okrećući se za 90 stupnjeva, kako bi se otkrio dodatni prostor.

S tim se povećava životni prostor za 70 posto, a površina se može koristiti i kao prostor za zabavu! Dimenzije ove kamp kućice iznose 9 metara sa 2,5 metara, te nudi 27 metara kvadratnih životnog prostora (isto kao i mnoštvo malenih stanova ovih dana). Ova kamp kućica dolazi s dnevnim boravkom, spavaćom sobom, čajnom kuhinjom i kupaonicom, a sve to imaju stilski postavljeni i prostrani interijer.

Šest godina nakon objave, napokon je u izgradnji prikolica u obliku USB-a u Christchurcu na Novom Zelandu. Dizajneri su to označili kao “sljedeću granicu mobilnog življenja”. Dizajniran od laganih materijala i podržan izračunatom aerodinamikom, Romotow je “radikalan odmak od glomazne hibridne putničke prikolice i karavanskog koncepta prošlosti” opremljena je solarnim pločama i baterijom od 400 Ah za napajanje (za svaki put kad je izvan mreže), prikolica će također biti obložena vrhunskim zvučnim sustavom koji će prolaziti kroz dnevni boravak, spavaću sobu i palubu.

Dvije odrasle osobe moći će udobno spavati u spavaćoj sobi, a još dvoje ljudi na kaučima na razvlačenje u dnevnom dijelu. Ogradna garnitura s tendama i ekranima prati prikolicu, omogućavajući spavanje za četvero dodatnih osoba na palubi. Zaštićeno mjesto za roštilj, atraktivni namještaj i klizna vrata druga su zabavna svojstva koja dolaze uz Romotow. Ova kamp kućica je elegantna, inovativna i vrlo udobna, stoga sa sigurnošću možemo reći kako je  budućnost prikolica i kamp kućica stigla.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -