Utorak, 22 listopada, 2024

Vođa Hezbolaha: U bejrutskog luci nema apsolutno ničeg našeg, optužbe su lažne

Vrlo

Čelnik proiranske skupine Hezbolah, Hasan Nasralah, odbacio je optužbe da njegova skupina kontrolira luku u Bejrutu koja je uništena razornom eksplozijom početkom tjedna.

Objavljujem i kategorički odbacujem da je bilo što u luci naše; nikakva skladišta oružja, rakete, pištolj, bomba, metak, nitrat, kazao je Nasralah u televizijskom obraćanju opovrgavajući neke navode u Libanonu i u inozemstvu da je njegova skupina imala uskladišteno oružje u luci.

Apsolutno, nema ničeg, u sadašnjosti, prošlosti i budućnosti. Istrage će to potvrditi, rekao je.

Neki idu za tim da kažu Libanoncima da treba okriviti Hezbolah (za eksploziju u luci). To je lažna optužba, kazao je Nasralah, koji se založio za pravednu i transparentnu istragu o eksploziji koja se dogodila u utorak.

Po njegovim riječima, eksplozija koja se pogodila libanonski glavni grad bez presedana je u modernoj povijesti i traži međunarodno jedinstvo te je ne bi trebalo politizirati. On je pozdravio solidarnost koju su pokazale zemlje diljem svijeta navodeći da to predstavlja priliku za Libanon, koji se već duže suočava s teškom gospodarskom krizom.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hrvatska dobila poziv Europskog suda za ljudska prava u slučaju Kovačević

Republika Hrvatska zaprimila je poziv Europskog suda za ljudska prava za uključivanje u postupak Slavena Kovačevića protiv Bosne i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -