Subota, 4 svibnja, 2024

Vučić: Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda. Pomirenje – da, ali poniženje – ne

Must Read

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak, na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji “Oluja”, kako je njegova zemlja za pomirenje ali da neće trpiti poniženje.

“Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske djece, ne pristajemo na poniženje. Pomirenje – da, ali poniženje – ne”, rekao je Vučić na mostu u Sremskoj Rači, gdje je simbolično priređen program u znak sjećanja na stradale u “Oluji” prvih dana kolovoza 1995.

“Nemojte nas tjerati da slavimo zajedno s vama ubijanje Srba, govoreći nam kako su ovo veliki koraci naprijed. Slavite vi što god hoćete, radujte se, a mi ćemo tugovati za našim Krajišnicima, Dalmatincima, Kordunašima, Banijcima…za svima onima koje ste s radošću protjerali s njihovih stoljetnih ognjišta”, rekao je Vučić.

On je naglasio kako “Srbija više nikad neće biti tako slaba” da bi se mnogi u regiji tome mogli radovati i time biti zadovoljni.

Komemoraciji na mostu u Sremskoj Rači prisustvuje državni Vrh Srbije, patrijarh SPC-a Irinej, predstavnici Republike Srpske i Srba iz Hrvatske.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da srpski narod ima svoju slobodu u Republici Srpskoj i Srbiji. “Naša osveta je to što smo i danas zajedno iznad ove rijeke, Save”, poručio je Dodik i dodao: “Ona postaje na svom putu isto grobnica koliko je i rijeka”.

Istaknuo je da je “Oluja” izvedena uz blagoslov velikih sila kao konačan dio procesa progona Srba. Nije propustio priliku obrecnuti se na Hrvatsku i obilježavanje Oluje. “Kome se ta domovinska zahvalnost upućuje?”, pitao je Dodik. “Je li to neki novi europski standard? Možda nismo u trendu pa to ne razumijemo”, rekao je Dodik ukazavši da se i od Srba traži da to slave. “Nas pustite u miru da tugujemo i nemojte nas ponižavati”, rekao je srpski član predsjedništva BiH.

Tijekom ceremonije na mostu su postavljeni traktori, prikolice i automobil Yugo kao podsjetnik na događaje iz 1995. godine

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -