Subota, 27 travnja, 2024

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA RH GRLIĆ RADMAN: Ideja pripajanja RS-a Srbiji za Hrvatsku je neprihvatljiva

Must Read

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je kako su ideje Milorada Dodika za odcjepljenje Republike Srpske i pripajanje Srbiji potpuno neprihvatljive.

U razgovoru za „Večernji list“ šef hrvatske diplomacije je komentirao ponudu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se u slučaju da Beograd prizna neovisnost Kosova isti status osigura i entitetu Republika Srpska u BiH koji bi se potom priključio Srbiji.

-Hrvatska poštuje i snažno podupire suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Nama su takve ideje potpuno neprihvatljive. Podržavamo dijalog Srbije i Kosova koji će voditi ka sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa pri čemu je ključno da rješenje do kojeg se dođe u dijalogu mora pridonositi stabilnosti u cijeloj regiji jugoistočne Europe – rekao je Grlić Radman.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Wer schlägt uns die Resolution zur lebendigen bosniakischen Srebrenica vor, während das tote kroatische Grabovica ignoriert wird?

Offiziell sind es Deutschland und Ruanda. Tatsächlich aber ist es die Bundesrepublik Deutschland, ein Land mit doppeltem Ziel in...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -