Nedjelja, 19 svibnja, 2024

NAKON RASPUDIĆEVA PITANJA, GRLIĆ RADMAN TVRDI Izvješće o provedbi Deklaracije o položaju Hrvata u BiH se radi i uskoro će biti predstavljeno

Must Read

Zastupnik Nino Raspudić pitao je Plenkovića zašto nije ispunjena obveza prema kojoj je Ministarstvo vanjskih poslova trebalo jednom godišnje izvijestiti Sabor o provedbi Deklaracije o položaju Hrvata u BiH, koju je donio 2018.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poručio je u petak da njegovo Ministarstvo radi na Izvješću o provedbi saborske Deklaracije o položaju Hrvata u BiH i uskoro će ga predstaviti.

Deklaracija je donijeta 14. prosinca 2018., Izvješće se odnosi na 2019., radimo na tome i uskoro ćemo to prezentirati, rekao je Radman novinarima ispred Banskih dvora.

Time je odbacio prozivke koje je u četvrtak na njegov, odnosno račun njegova Ministarstva, u saborskoj raspravi o povjerenju novoj Vladi uputio zastupnik Nino Raspudić (Most), pitajući mandatara Andreja Plenkovića zašto nije ispunjena obveza prema kojoj je Ministarstvo vanjskih poslova trebalo jednom godišnje izvijestiti Sabor o provedbi Deklaracije o položaju Hrvata u BiH, koju je donio 2018.

Jeste li odustali od onoga za što se zauzimate u Deklaraciji ili je riječ o nemaru resornog ministra Grlića Radmana, zanimalo je Raspudića.

https://www.facebook.com/NinoRaspudic/videos/2370607476577746

 

“Zastupnik nije upoznat da je sve u skladu sa zakonskim rokovima“, uzvratio je Grlić Radman pripisujući to činjenici da je Mostovu zastupniku jučerašnji nastup u Saboru bio prvi.

“To je bio prvi nastup zastupnika koji očito nema iskustva s tim, a nije ni pročitao sve što stoji u Deklaraciji”, ustvrdio je ministar dodajući da se izvješće možete donijeti za godinu koja je prošla, ne za onu koja nije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -