Published On: Fri, Jul 24th, 2020

BIBLIJSKI POTOP Ulice u Zagrebu poplavljene, nestvarne scene na Britancu, vatrogasci: ‘Dobili smo tisuće poziva‘

Zagreb je oko 21 sat pogodio snažno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i grmljavinom. Dobar dio gradskih ulica je pod vodom, a vatrogasne sirene odjekuju metropolom.

Prekinut je promet Ilicom, a na Britanskom trgu sve je poplavljeno, voda je ljudima došla do koljena.

 

Britanski trg

Posted by Zagrebancija.com on Friday, July 24, 2020

 

Iz Zagrebačkog holdinga izvijestili su da je trenutno prekinut tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija, prenosi Jutarnji.hr

Portal Zagrebancija javlja da je jedan automobil zapeo u podvožnjaku na Miramarskoj. Facebook grupa Inicijativa građana Ilica objavila je video na kojem se može vidjeti kako se automobili teškom mukom probijaju kroz poplavljenu Ilicu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Ko ima dolara kupa se u moru a ko nema doma u centru 😂😂 #ljetougradu #zagreb #kisa #zgvatrogascispasavajustvar

Objavu dijeli Andreja (@andrejas__)

Zagrebački vatrogasci javljaju da su zatrpani za tisućama pozivama i da ih je u ovim trenucima nemoguće dobiti.

– Nakon nevremena koje je pogodilo Zagreb u tijeku je 70 intervencija. Zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete. Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje… – javlja Vatrogasna postrojba Zagreb.

Vakula: ‘Uskoro smirivanje’

“Oblaci s kišom, često i obilnijom, ponegdje praćenom grmljavinom, pa i olujnim nevremenom u noći na subotu i tijekom razmjerno svježe subote premještat će se iznad Hrvatske i okolice. Stoga i dalje postoje mnogobrojna upozorenja na opasne vremenske pojave. Neke su se već ostvarile, a valja se nadati da ipak neće i one za noć i prvi dio subote”, rekao je u petak u večernjim satima glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije Zoran Vakula.