Petak, 3 svibnja, 2024

Podnesene kaznene prijave protiv načelnika Stoca i drugih zbog izgradnje križnog puta

Must Read

Pokret za brigu o kulturnom naslijeđu Stoca podnio je kaznnu prijavu protiv načelnika Stoca Stjepana Boškovića i drugih aktera u vezi s izgradnjom križnog puta u ovom gradu čime je, kako navode, počinjeno niz kaznenih djela, a u okviru znatnog oštećenja Starog grada.

Nakon provedene peticije za zaštiti Starog grada Stolac i upućenih zahtjeva svim nadležnim institucijama da po službenoj dužnosti poduzmu radnje u zaštiti ovog nacionalnog spomenika BiH, a pošto je izostala blagovremena reakcija države u preventivnom djelovanju i zaustavljanju protuzakonitih aktivnosti, Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a podnesena je kaznena prijava protiv don Rajka Markovića, načelnika Općine Stolac i drugih aktera, koji su izvršili brojne zloupotrebe kako bi otklonili prepreke s ciljem realiziranja protuzakonitih radnji koje su imale za posljedicu znatno oštećenje Starog grada Stolac,sa realnom opasnošću da isti izgubi svojstvo nacionalnog spomenika, navode iz ove udruge.

Inače, Križni put u Stocu blagoslovio je u nedjelju i mostarski-duvanjski biskup Ratko Perić koji je pred odlaskom u mirovinu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -