Subota, 27 travnja, 2024

U Brazilu umrlo više od 70 tisuća ljudi zaraženih koronavirusom

Must Read

Broj umrlih od covida-19 u Brazilu u petak je prešao 70 tisuća, a u posljednja 24 sata u toj je zemlji od koronavirusa umrlo 1214 osoba, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U najvećoj latinoameričkoj državi od koronavirusa je umrlo ukupno 70.398 ljudi, a zaraženo ih je više od 1,8 milijuna, s 45.048 novih slučajeva u samo jednom danu, pokazuju brojevi za koje znanstvena zajednica pretpostavlja i da su mnogo veći.

Zemlja od 212 milijuna stanovnika ima najveći broj zaraženih i preminulih u svijetu poslije SAD-a.

Država Sao Paulo na jugoistoku Brazila najteže je pogođena i ima više od 17 tisuća mrtvih od više od 360 tisuća zaraženih, a slijedi Rio de Janeiro s više od 11 tisuća mrtvih na gotovo 130 tisuća zaraženih.

To nije spriječilo te dvije države da nedavno pokrenu postupno vraćanje u normalu i počnu otvarati kafiće, barove, restorane i prodavaonice.

Virusom se zarazio i 65-godišnji predsjednik Jair Bolsonaro koji tvrdi da se osjeća “jako dobro” zahvaljujući uzimanju hidroksiklorokina, za koji nije nedvojbeno dokazano da ima povoljan učinak.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH govori u UN-u o zlu negiranja genocida u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -