Subota, 27 travnja, 2024

JANŠA S ORBANOM I VUČIĆEM “Moramo se boriti za naše nasljeđe, naš način života i budućnost”

Must Read

Slovenski premijer Janez Janša sudjelovao je u srijedu, zajedno s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na web-konferenciji o europskim izazovima i traženju zajedničkog europskog identiteta.

“S izazovima koji stoje pred nama možemo se suočiti ako se vratimo svojim izvornim vrijednostima i svom identitetu. Moramo se boriti za naše ljude, Europljane, naše nasljeđe i narode, našu slobodu, naš način života i našu budućnost”, kazao je Janša na on-line konferenciji koju je organizirala zaklada ” Građanska Mađarska”, a vodi ju član Fidesza i bivši Orbanov ministar za ljudske resurse Zoltan Balog.

U svom prilogu na konferenciji, Janša se među ostalim zauzeo za širenje EU-a na zapadni Balkan, te upozorio na neizvjesnosti koje donosi koronakriza i drugi izazovi pred kojima stoji EU.

Slovenski premijer, kojega s mađarskim premijerom Orbanom povezuju prijateljske i bliske političke veze, naveo je kako u ideološkom smislu za Europu i njen identitet najveću prijetnju predstavlja “kulturni marksizam”.

“U Komunističkom manifestu piše da je za stvaranje novog svijeta potrebno da nestane narod, privatno vlasništvo i školstvo, te da nestane religija. To se upravo sada i događa preko masovnih medija, kulturne industrije i nekih političkih stranaka”, kazao je u raspravi Janša, kako ga citiraju slovenski mediji.

U materijalu koji je kao pripremu za trilateralni sastanak napisao Balog, navodi se među ostalim da je u Europskoj uniji, umjesto pravnih i formalnih tehničkih pitanja koja su sada u središtu, potrebno pokrenuti otvorenu rasporavu o izazovima koji stoje pred Europskom unijom, a koji se sada “ignoriraju”.

“Potrebna je otvorena i iskrena rasprava o našim temeljnim vrijednostima, a ne bježanje od pitanja koja su nepopularna u mainstream medijima s dominacijom ljevice”, navodi Balog.

Kako navodi Balog, zemlje koje su za takvu otvorenu raspravu žele “jaku i kompetitivnu Europu koja je dom različitih naroda” te Europu kao zajednicu temeljenu na “judeo-kršćanskim” i kršćanskodemokratskim vrijednostima i tradicijama, a ne federalističku Europu (“Ever Closing EU”), koja će zanemariti identitete i povijesnu baštinu pojedinih naroda./H/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH, točnije njen militantni podređenik koji je zarobljavao Hrvate...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -