Srijeda, 29 svibnja, 2024

JE LI NEDOSTOJAN FUNKCIJE: Budimir pred komisijom u petak

Must Read

 

SARAJEVO – Predsjednik Federacije, Živko Budimir koji je u petak navečer, nakon jednomjesečnog pritvora, pušten iz zatvora, stigao je u svoj kabinet u Sarajevu.
Ad hoc komisija federalnog Zastupničkog doma, koja utvrđuje činjenice u vezi s ustavnom odredbom o nedostojnosti predsjednika Federacije da obavlja dužnost, očekuje da će u srijedu saslušati Budimira osobno, mada je ranije najavljivano da će pitanja uputiti posredstvom njegovog odvjetnika Ragiba Hadžića.
Pokretanje parlamentarne rasprave o dostojnosti Živka Budimira da obavlja funkciju predsjednika Federacije BiH najavljuje SDP BiH. Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jasenko Selimović jutros je medijima rekao da je stav njegove stranke da Budimir nije dostojan ove funkcije i da svaka osoba na javnoj funkciji koja je suočena s teškim optužbama i istragom, poput Budimira, mora biti razriješena s te pozicije. Budimirova obrana očekuje da se i Ustavni sud izjasni o nadležnosti Suda BiH i vjerodostojnosti dokaza.
Uz žalbu na odluku Suda BiH o ukidanju pritvora, Tužilaštvo BiH nastavlja istragu i najavljuje skoro podizanje optužnice.
Konačan ishod se ne može naslutiti, a agonija u FBiH se nastavlja.
Sudeći prema riječima Budimirovog odvjetnika, moguće je da će predsjednik Federacije nakon što se iz pritvora vratio na posao bar staviti potpis na zakon o povoljnijem prijevremenom umirovljenju boraca u Federaciji, što ključna je točka za nastavak aranžmana s MMF-om.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -