Petak, 27 rujna, 2024

Ministar pao zbog dvije tajnice

Vrlo

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu županijskog tužiteljstva protiv Muharema Fiše, bivšeg ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Optužen je zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlasti.

Optuženi se tereti da je u 2016. i 2018. godini dok je bio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo nezakonito uposlio dvije osobe na pozicije tehničkih tajnica.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je fiktivno proveo natječajnu proceduru kako bi se prijavile samo njih dvije, iako nisu imale status namještenica niti su bile uposlene u organu državne službe.

Time je optuženi iskoristio službeni položaj a njima pribavio korist u vidu zaposlenja na neodređeno vrijeme.

oslobođenje je objavilo kako su one dobile otkaz, budući da je inspekcija utvrdila da je njihovo zaposlenje izvršeno suprotno Zakonu o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH.

https://www.facebook.com/cinbih/videos/476864453186447/

Podsjećamo, Centar za istraživačko novinarstvo objavio je u studenom prošle godine kako je Fišo dobio priliku da pod povoljnim uvjetima dođe do stana u sarajevskom naselju Grbavica.

”Tu mogućnost mu je dao Savez udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Kantona Sarajevo (SABNORKS). Fišo stan može otkupiti po cijeni višestruko nižoj od tržišne”, pisao je CIN.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kako bi izgledala karta Jugoslavije danas da nije bilo HercegBosne?

Jedan aspekt postoji oko HercegBosne o kojem se rijetko govori. Njena omraženost među ideološkim Jugoslavenima. Ne govorimo ovdje o...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -