Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Otvorena braniteljska spomen soba

Must Read

Spomen soba poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata otvorena je u četvrtak u Širokom Brijegu.

Soba se nalazi u prostorijama Kluba branitelja u Širokom Brijegu, u Ulici Stjepana Radića (nekadašnja Duhanska stanica).

Iz koordinacije braniteljskih udruga ističu kako je prioritet da se taj projekt što prije završi, a njegova ukupna vrijednost je oko 450.000 maraka.

“Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su prepoznali našu inicijativu za izgradnju Kluba branitelja. Također se nadamo da će i oni koji nisu prepoznali ovu pozitivnu ideju u što skorije vrijeme pomoći dovršiti ovaj projekt, nadamo se do kraja godine”, poručili su iz koordinacije braniteljskih udruga, dodavši kako je plan da se u drugom, još uvijek nedovršenom dijelu Kluba, ubuduće mlade uči o Domovinskom ratu.

Na svečanosti otvaranja, kojoj su nazočili predstavnici braniteljskih udruga i vlasti, istaknuto je da je Široki Brijeg u Domovinskom ratu imao najviše profesionalnih pripadnika ratnih postrojbi po glavi stanovnika, a njih 89 izgubilo je život.

“Izgradnjom ove sobe želimo reći jedno veliko hvala našim suborcima. Spomen soba je izgrađena u koordinaciji s udrugom poginulih branitelja Široki Brijeg. Drugi dio ovog prostora planiran je za edukaciju mladih vezano za istinu o Domovinskom ratu i druženja branitelja”, istaknuli su iz Odbora za branitelje Grada Širokog Brijega./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Kina američkim kompanijama zabranjuje prodaju oružja Tajvanu

Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je danas da će zabraniti nekim američkim tvrtkama uvozne i izvozne aktivnosti povezane s Kinom,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -