Utorak, 21 svibnja, 2024

DIONICE EKSPLODIRALE Američka tvrtka ima lijek za korona virus koji je možda učinkovitiji i od cjepiva?

Must Read

Američka tvrtka Sorrento Therapeutics tvrdi kako je pronašla lijek za korona virus.

Antitijelo nazvano STI-499 može, prema njihovim tvrdnjama, izbaciti iz tijela virus u roku od četiri dana.

Obujam trgovine Sorrentovim dionicama eksplodirao je na 364,8 milijuna dionica, dovoljno da se upravo ovim dionicama najaktivnije trgovalo na glavnim američkim burzama i znatno iznad cjelodnevnog prosjeka od oko 6,6 milijuna dionica.

“Želimo naglasiti da postoji lijek”, kaže izvršni direktor Henry Ji. “Ako u vašem tijelu imamo neutralizirajuće antitijelo, ne treba vam socijalno distanciranje. Možete bez straha otvoriti društvo.”

Antitijelo, jedno od “stotina” koje su pregledali u Sorrento Therapeuticsu, sprječava vezanje proteina korona virusa na ACE2, receptor na površini zdravih stanica koji služi kao “kvaka” za otvaranje stanice za infekciju.

Ji kaže da se STI-1499 može koristiti kao preventivna terapija jer nema neželjenih nuspojava, dodajući da je možda učinkovitiji od cjepiva.

Tvrtka je u partnerstvu s Mount Sinai sa sjedištem u NY-u, radi razvoja profila koktela s antitijelima, Covi-Shield, koji se sastoji od tri različita antitijela, uključujući STI-1499, za profilaktičku upotrebu. Kaže da može proizvesti do 200 tisuća doza mjesečno, a traži se da proizvedu “desetke milijuna” kako bi zadovoljili potražnju, piše seebiz, prenosi Direktno.hr.

Lijek bi, kako pišu, trebao proći kroz još nekoliko provjera.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -