Nedjelja, 19 svibnja, 2024

ANTIFAŠIST PO POTREBI: Njegova stranka u Sarajevu je ulice i škole nazvala po SS oficirima koji su progonili Židove. WTC teroristima (Rasimovim vojnicima) još nisu dali ulicu…

Must Read

Danas u Sarajevu najavljena prosvjedna šetnja zbog mise za žrtve Bleiburga. Da vidimo sada malo po kome je antifašističko Sarajevo dalo ime ulica i škola.

Mustafa Busuladžić bavio se nacističkom propagandnom i zalagao se za progon Židova. Po njemu nosi ime jedna osnovna škola i jedna ulica u antifašističkom Sarajevu.

Busuladžić se nadao pobjedi novog političkog poretka otjelovljenog u Mein Kampfu, a njegov citat o Židovima u Sarajevu dostupan je na internetu:

“Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru zasjednjuje rad nestalih Židova.“

Sulejman Paćariz, pukovnik i zapovjednik SS muslimanske milicije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Osman ef Rastoder pripadnik i aktivista muslimanske milicije po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Husein ef Đozo sturmbanfurer – bojnik 13 SS divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Fehim ef Spaho Reis koji je pozvao muslimane da pozdrave rađanje NDH. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Muhamed ef Pandža, jedini hodža koji je sudjelovao u povorci okupatorskih sila kroz Sarajevo. Jedan od najvećih zagovornika osnivanja SS handžar divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Enver Čolaković, ataše za kulturu NDH u Mađarskoj. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Ne trebam posebno naglašavati da su ove ulice navedena imena dobila poslije ovog rata. Alija Izetbegović ( na fotografiji) je također bio pripadnik SS handžar divizije, a ovo gore su autoriteti kojima se divio.

Dokaz tome je i davanje imena sarajevskih ulica. E sada istim tim smeta misa za žrtve Bleiburga. Između ostalog, žrtve Bleiburga su i 50.000 muslimana stradalih upravo na tom putu. Zavedenih od gore navedenih autoriteta i odbačenih od politike SDA. Oni su samo obični smrtnici. Da su znameniti muslimanski fašisti imali bi ulicu sa svojim imenom.

M. Marković/Foto: public domene

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -