Utorak, 7 svibnja, 2024

“DF odgovorio Dodiku: Na tim blebetanjima i stupidarijama pozavidio bi vam i Kafka!”

Must Read

Ovim riječima stranka DF (punim nazivom: Demokratska Fronta Željko Komšić) “snažno se obračunala” a Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

Piše: Tvrtko Milović

Što uopće reći na ovo?

Zanemarimo njihov književno-kritičarski izlet bizarnog neznanja. Zanemarimo i već dobro poznatu bijednu razinu javnog ophođenja koju je Demokratska fronta Željko Komšić dostigla posljednjih godina.

Zanemarit ćemo i potrebu jednog člana Predsjedništva da ovako ružno vrijeđa drugog člana Predsjedništva. S kojim se uzgred rečeno, susreće uživo relativno redovito, pa mu sve to može reći u lice ako je takav heroj.

Ipak, jedna druga stvar u ovom vanrednom vremenu posebno dolazi do izražaja – nedostatak političkog sadržaja!

Ogromna većina političara (a broje se tisućama) osim nekolicine koji su se dobro snašli (spomenuti Dodik, Radončić i poneki kantonalni dužnosnik), ne snalaze se u ovom vremenu.

Njihove kompetencije ne izlaze izvan ranije zadanih okvira “borbe za državu” i “borbe protiv države”.

U vanrednim okonostima, politička elita se povukla pred okolnostima kojima nisu dorasli. Već mjesec dana nemaju što reći, pa nervozno čekaju bilo kakav napad na državu kako bi skočili, i sasvim goloruki, iz svojih kabineta obranili istu.

Antikafkijanski nepismeni napad Željka Komšića na Milorada Dodika ustvari nema nikakav cilj sam po sebi, osim da zaboravljenog i nevažnog političara vrati u kakvu takvu žižu javnosti.

Mjesec dana izolacije, onda desetak nekakvih čestitanja i saučešća, nisu dovoljna pažnja političaru koji godinama ne silazi s naslovnica.

Dvadeset godina kontinuirane “obrane” države, omogućili su mu najviše državne pozicije . Ako bi Corona virus potrajao, napadi na državu mogli bi biti ugroženi, ili nedajbože sasvim prestati. Kako onda braniti državu? Od koga? A zlobni će pitati i – zašto!?

Kako bi se napadi na državu neometano nastavili, država se mora preventivno braniti. Dovoljno je da umjesto “Bosna i Hercegovina” prevoditeljica kaže “Republika Srpska”, i država je već napadnuta! A gdje je napad tu je i obrana.

Nije Komšić jedini. On je ustvari samo dovoljno slab da se odupre svom jedinom političkom instinktu – reakcija na izjavu.

U nedostatku izjava, on nema što raditi. On ima čitavu stranku, zove se DF, gdje samo čekaju što će reći (ili uraditi) Dodik i Čović kako bi stali u obranu države.

Oni se nadaju da će Corona brzo proći, kako bi se napadi na državu neometano nastavili. Zaboravljaju da s takvim političarima kakvi su sami, država nema nikakvu šansu da se oporavi.

Dakle, ako žele da se napadi na državu nastave, i da u tome ponovo pronađu smisao vlastitog postojanja, prvo trebaju izgraditi državu vrijednu napadanja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -