Published On: Sri, tra 7th, 2021

LIJEČNIČKA KOMORA HNŽ: “Podržavamo dr. Karlovića, FUCZ ne treba prijetiti nego razgovarati o činjenicama”

Liječnička komora HNŽ-a oglasila se priopćenjem za javnost u kojem odgovaraju na prijetnje Federalne uprave civilne zaštitite o pokretanju pravnih procedura prema šefu mostarske anesteziologije, dr. Zoran Karlović.

-Povodom prijetnji o pokretanju pravnih procedura protiv prim. mr. sci. Zorana Karlovića, iznesenim od strane predstavnika Federalne uprave civilne zaštite, kojim ga se proziva za uznemiravanje javnosti i iznošenje “lažnih tvrdnji”, dužni smo reagirati i stati u obranu stručnosti, medicinske etike, logike i istine, priopćeno je.

Ističu da su iza prim. mr. sci. Zorana Karlovića, pročelnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, desetljeća rada i iskustva s najzahtjevnijim bolesnicima, organizacije i upravljanja jednim od najvećih odjela u SKB Mostar, edukacije mladih liječnika, godine rada obilježene stručnošću, znanjem i pridržavanjem etičkih načela u liječenju.

-Pružamo punu podršku stavovima prim. dr. Zorana Karlovića o principima suvremenog liječenja u jedinicama intenzivne njege, te pozivamo sve svoje članove da ustraju u obrani medicinske struke i suvremenih spoznaja u liječenju naših bolesnika, priopćeno je.

Dodaju da predstavnike FUCZ mole da umjesto prijetnjama, razgovaraju objektivnim i pravodobnim iznošenjem činjenica, te uvažavajući stručnost, svi zajedno doprinosimo izgradnji boljeg zdravstvenog sustava i boljim rezultatima liječenja, a time i stjecanju povjerenja javnosti, navodi se u otvorenom pismu./HMS/