Četvrtak, 19 rujna, 2024

ERDOGAN BI BIO PONOSAN: Dok otpušta novinare, Oslobođenje promovira Reufa i Emira, specijaliziran za huškanje, afere sa slanjem metka samima sebi i govor mržnje

Vrlo

Novinska kuća Oslobođenje iskoristila je situaciju pandemije virusa COVID-19 za masovne otkaze. Otkaze je potpisala Vildana Selimbegović, a među otpuštenim su i novinari sa 30 godina u struci, kojima je nedostajalo malo do mirovine, a koji će sada biti u nemogućoj misiji pronalaska novog posla, piše portal Prvasmjena.com.

Nekoliko mjeseci ranije, Vildana Selimbegović strašno se brinula o otkazima radnicima i kao prava urednica radničke novine zdušno podržala – Osmana Mehmedagića Osmicu.

Tako ćete u kolumnama glavne urednice, koje slabo tko čita, vidjeti potpuno opravdavanje neposjedovanja diplome Osmana Mehmedagića Osmice.

Tako, nekadašnja novina radnog svijeta danas je spala na piskaranje o Osmici, a veleuvažena urednica ne vidi veliki problem da student vodi OSA-u.

Vildana Selimbegović nikako nije htjela da Osmica ostane bez posla, zaključuje autor teksta Suad Beganović.

Oslobođenje je, pak, među prvim, samo mjesec dana nakon pandemije, uručilo veći broj otkaza u tišini i zbrci pandemije.

Postavlja se pitanje kako je Oslobođenje pogođenije od hotela koji nema nijednog klijenta?

Također, novinarski esnaf* stidljivo reagira na ovo masovno antiradničko ponašanje tajkuna koji stoje iza izvođačkih ruku Vildane Selimbegović.

Malo tko se želi zamjeriti novinarskoj lobi organizaciji koja simpatizira koaliciju velike trojke, primjećuje Beganović.

Oslobođenje je, navodi, već odavno propali medij, a Skender Kulenović se okreće u grobu ako zna tko danas vodi ovu nekad veliku novinu, koja je osramotila svoje veliko ime.

Portal Oslobođenja postao je click-bait platforma, koja ne informira javnost, nego mami i zabavlja žutilom. Osim sekcije kulture i kolumni Eldara Dizdarevića malo šta vrijedi u toj novini, piše Begenović.

Selimović-Selimbegović osovina će se potruditi da do kraja raskusuraju ovu novinu, a bezdušno i brzo, bez posebnog obraćanja, radnici su gubili posao jedan za drugim. Njihovi životi vrijede koliko i ostali inventar u redakciji. Potrošna roba – to su radnici u Oslobođenju, stoji u članku.

Cinično je danas, navodi se u tekstu, bilo pročitati veliki naslov na portalu: „Predstavnici vlasti ponavljaju da će svi morati podnijeti teret krize, a gospodarstvenici ističu da poduzete mjere neće nadoknaditi gubitke… Što je s radnicima?!“

Što je sa radnicima? Dobro pitanje.

  • Na kraju, kako podržati radnike, a ne osvrnuti se na politiku glavne i odgovorne urednice?
  • Koga pozvati da pokaže solidarnost?
  • Oslobođenje je alat u rukama kapitala, koji se ponaša izrabljivački kao i svaki vlasnik kapitala.
  • Oslobođenje su izgradili njegovi radnici, ime su mu gradili brojni novinari i maestralni urednici.

Ne smiju se zaboraviti postupci Oslobođenja, novine u kandžama profita i kapitala, pri svakom narednom pisanju o radnicima i njihovim pravima. Barem toliko dugujemo kolegama novinarima, zaključuje se u osvrstu.

Pored svega opisanoga, od služenja tajkunima do otvorene i nekritičke agitacije za vladajuću Izetbegović-Komšićevu politiku s potpisom glavne urednice, Oslobođenje je, piše portal Prometej.ba, postalo i megafon za promociju ekstremno nacionalističkih ideja dvojca Reuf Bajrović – Emir Suljagić.

-Ni jedna novina koja bi htjela tvrditi da drži do dostojanstva i općeljudskih vrijednosti, ne bi trebala služiti kao promotor ljudima koji su specijalizirani za širenje laži, govor mržnje i nacionalističko huškanje, zaključuje Prometej.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -