Utorak, 22 listopada, 2024

Neslaganje Marijane Bijelić i Raspudića, Raspudić: “Tvrdnje o robovskoj radnoj snazi su insinuacije”

Vrlo

Sukob između Marijane Bijelić i Nine Raspudića izbio je kada je Bijelić komentirala počasni doktorat Draganu Čoviću:

„On je dokazano u vrijeme rata koristio zarobljenike kao robovsku radnu snagu“.

„To su insinuacije ljudi koji ne znaju gdje je Gornji, a gdje Donji Vakuf i ništa ne znaju o ratu u BiH i onom što se događalo i u Mostaru i na Heliodromu i o ulozi Dragana Čovića koja je beznačajna bila u vrijeme rata“ – rekao je Raspudić.

„Postoje dokumenti gdje on kao direktor poduzeća Sokol naručuje robovsku radnu snagu i nitko to nije osporio“ – kazala je Bijelić.

„Da je bilo tu ikakve osnove on bi davno bio presuđen za to. Smatram da on nije trebao dobiti počasni doktorat, ali ovo je sada korišteno u sklopu prljave kampanje protiv Hrvata u BiH, kao: to su neki zlikovci, bit cijelog rata je da su oni odvodili zarobljenike da rade u poduzeću Sokol itd.“

„Ostajem pri tome da su objavljeni dokumenti koji dokazuju da je Čović koristio robovsku radnu snagu“. – ustrajala je Bijelić.

„Postojala je radna obveza. Je li moj otac koji je u Mostaru bio profesor matematike i koji nije mogao izaći iz grada bez dozvole – je li on bio robovska radna snaga?“ – pitao je Raspudić.

Bijelić je također ustvrdila da je Čović postao posjednik velikog broja skupih nekretnina čije se porijeklo ne može utvrditi.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

EU bogatija za 8 milijuna Ukrajinaca ali treba ih još puno više

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) priopćio je danas da se stanovništvo Ukrajine smanjilo za oko 10 milijuna od 2014....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -