Utorak, 22 listopada, 2024

Dodik: Pozivam Željka Komšića da podnese ostavku

Vrlo

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine okončana je nakon samo deset minuta. Prema riječima člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, on je preglasan na svim tačkama dnevnog reda te na samom dnevnom redu.

Pokušao da predloži izmjene dnevnog reda

Pokušao sam da predložim izmjene dnevnog reda tako što sam predložio da se tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsjedavajućeg, gospodina Komšića zato što je izmanipulirao predsjednika  suda za ljudska prava i javnost BiH, prekršio Ustav vezano za imenovanje novih sudija Ustavnog suda BiH.

Moj prijedlog, koji je bio obrazložen i dostavljen, podrazumijeva činjenicu da je gospodin Komšić, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, prekršio član 5.3 i 6.1 A Ustava BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva te svjesno nečinjenjem prekršio odredbe Ustava koje se odnose na nadležnosti Predsjedništva i obaveze konsultacija predsjednika Europskog suda za ljudska prava sa Predsjedništvom BiH – rekao je Dodik.

On je naveo da je Komšić “svjesnim prikrivanjem da je dobio dopis od predsjednika Europskog suda za ljudska prava, zatim dostavljanjem odgovora i preuzimanjem obaveza da će se konsultirati s druga dva člana Predsjedništva BiH i s obzirom na to da to nije učinio, svjesno obmanuo predsjednika Europskog suda, koji je nakon toga izvršio imenovanje”.

Utvrditi odgovornost u ovoj zemlji

– Moj cilj je da se utvrdi odgovornost u ovoj zemlji. Dakle, ako imate dva člana Predsjedništva, možete da preglasate treći konstitutivni narod i trećeg člana, možete da prekršite Ustav, da obmanite predsjednika Europskog suda za ljudska prava i da se nikakva odgovornost ne može utvrditi. Molim pristojno da gospodin Komšić, ukoliko ima moralnog digniteta i ukoliko mu je stalo do zemlje koju on tako pokušava da žučno zastupa, da, naravno, podnese ostavku – rekao je Dodik.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

KAKVA DOBRA VIJEST: Ljubušanin donio vodu u afričko selo!

Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac objavili su u utorak plemenito djelo jednog od svojih župljana, zahvaljujući...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -