Subota, 4 svibnja, 2024

BiH LAGANO POSTAJE KOLONIJA: MMF odobrio kredit od 75 miliona maraka

Must Read

Izvršni odbor direktora Međunarodnog moneratnog fonda je odobrio uplatu za Bosnu i Hercegovinu u iznosu od 78 milijuna KM tranše u sklopu dogovorenog stand by aranžmana.
Ovaj novac bit će raspoređen između bosanskohercegovačkih entiteta – dvije trećine Federaciji, a trećina entitetu Republika Srpska. Ovom uplatom osigurana je fiskalna stabilnost države Bosne i Hercegovine njenih entiteta.
Board direktora MMF-a odobrio je ovu tranšu nakon provedenih mjera dogovorenih u sklopu stand by aranžmana sa institucijama države BiH od kojih je najznačajnija bila usvajanje Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno – oslobodilačkog rata koji je Parlament Federacije BiH usvojio na posljednjem zasjedanju.
Uplatom sredstava MMF-a otvorena su vrata federalnog proračuna ka 58 milijuna konvertibilnih maraka koje je Europska komisija predvidjela kao pomoć ovom bosanskohercegovačkom entitetu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -