Utorak, 7 svibnja, 2024

ODGOVORNOST PREUZELI TALIBANI: U Afganistanu ubijen američki vojnik

Must Read

Američki vojnik ubijen je u današnjoj akciji na sjeveru Afganistana, priopćila je američka vojska, a odgovornost za napad preuzeli su talibani. 

Prema politici američkog ministarstva obrane, ime ubijenog vojnika neće se objaviti prva 24 sata u kojem će roku o njegovoj smrti obavijestiti najbližu rodbinu.

Američke i afganistanske snage pogođene su improviziranom eksplozivnom napravom u okrugu Čardara u sjevernoj provinciji Kunduz dok su se spremali provesti napad, priopćio je glasnogovornik talibana.

“Naši borci ubili su pripadnika američkih snaga i ranili afganistanskog komandosa”, rekao je glasnogovornik u tekstualnoj poruci koja je uključivala fotografije krvavog ruksaka i iskaznice američkog vojnika, prenosi Reuters.

U ovoj godini u Afganistanu je poginulo 20 američkih vojnika

Od početka ove godine u Afganistanu je poginulo 20 američkih vojnika u sukobima.

Trenutno je u Afganistanu raspoređeno oko 12.000 američkih vojnika.

Napad je uslijedio nakon što su američki i talibanski pregovarači pauzirali pregovore zbog još jednog napada talibana na američku vojnu bazu Bagram u kojemu su ubijena dva civila, a više od 70 ih je ranjeno.

Prošli tjedan je američki posebni izaslanik za Afganistan Zalmaj Halilzad rekao da se pregovori SAD-a i talibana približavaju “važnoj fazi” mirovnog procesa u Afganistanu.

Pregovori su ponovno otvoreni ranije ovog mjeseca nakon što ih je američki predsjednik Donald Trump u rujnu zaustavio. Kao razlog je naveo ubojstvo američkog vojnika

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -