Subota, 4 svibnja, 2024

KAŽE MEKTIĆ STRAH IH JE POVRATKA U HRVATSKU BiH će nigerijske studente vratiti u njihovu domovinu: ‘To je bila njihova želja, boje se za vlastiti život’

Must Read

Bosna i Hercegovina vratit će dvojicu nigerijskih studenata u njihovu zemlju, piše N1. Potvrdio je to ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, dodavši da je povratak u Nigeriju želja studenata Abia Uchenna Alexandra Eboha Kennetha Chinedua, koji su rekli da ih je strah povratka u Hrvatsku. Oni nisu zatražili azil u BiH.

‘Oni su pristali da uđu u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka uz njihovu suglasnost mi ih možemo vratiti u njihovu zemlju porijekla, bez da ih izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd.

Oni su iskazali veliku bojazan i strah od povratka u Hrvatsku, da bi tamo mogli biti dodatno maltretirani i da se jednostavno boje za svoj vlastiti život’, rekao je Mektić, javlja N1.

Policija demantirala tvrdnje nigerijskih studenata

Podsjetimo, nigerijski studenti, koji su u Hrvatsku došli na sportsko natjecanje, tvrdili su da ih je hrvatska policija 17. studenoga otela u Zagrebu i prebacila do zelene granice s BiH te onda protjerala u BiH pod prijetnjom nasilja. S druge strane, policija je rekla kako su se nigerijski studenti  “18. studenog uredno, uz podmirenje svojih troškova te uzevši svoje putne isprave i ostale stvari, odjavili iz hostela i udaljili u nepoznato”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -