Subota, 4 svibnja, 2024

VIOLETA CITY: Kupio hotel u kome je utemeljena Herceg-Bosna, srušit će ga, sarajevski mediji oduševljeni. Gruđani također, jer je fakat postao ruglo grada….

Must Read

Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen pa u potpunosti ponovo izgrađen, kaže Markić.

Hotel Grude prodan je uglednoj hercegovskoj megatvrtki Violeta koja će investirati u njegovu obnovu, saznaje BiznisInfo.

Ovu informaciju za Biznis.Info potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačkog kantona Ante Markić. (namjerno kažemo kantona a ne župnije, jer je kanton u međunarodnom pravu federalna jedinica a županija je hrvatska patetika od prava)

– Hotel Grude je prodan Violeti, ugovor je potpisan u 8. mjesecu, sada se čeka da se u sudskim registrima izvrše promjene i provede ta procedura, tako da mi to i evidentiramo – kazao je za BiznisInfo Markić.

Prema njegovim riječima, kupac se ugovorom obvezao na ulaganja u roku tri godine.

– Hotel je izgrađen prije 40 godina pa će najvjerovatnije trebati biti srušen  i potom u potpunosti ponovo izgrađen, ali to pitajte njih kao investitora, mi smo samo posrednik – istakao je sagovornik.

hotel-grude

 

S druge strane, iz  Violete nisu željeli govoriti o ovome.

– Trenutno Vam nismo u mogućnosti odgovoriti na ovo pitanje. Svakako se možemo čuti uskoro kada budemo imali konkretne informacije – kazala nam je Silvija Tica iz Odjela marketinga Violete.

Kako saznajemo, početna cijena pri kupovini bila je 316.848 KM. No, obveza investitora je da u objekt u naredne tri godine uloži 8 milijuna maraka.

Riječ je o devastiranom objektu u centru grada koji je posljednjih godina bio ruglo te općine, pa se s nestrpljenjem čekao investitor koji će ga obnoviti. Slično je bilo i u Posušju. Godinama je stajao hotel, kojeg su mediji nazivali ruglom, iako se radilo o modernističkoj arhitekturi. Nakon što je srušen pa na njegovom mjestu napravljen kleptokapitalistički kič, grad je pao u depresiju a Posušani su masovno počeli seliti u Grude. Ovo se Violeti neće dogoditi. Već su pokazali da što se tiče arhitekture posao povjeravaju struci. Ne mišljenju selendre. I tu im skidamo kapu. Recimo njihov starački dom u Grudama, ljudi u BIH nemaju pojma što je to al to je svemirski brod za EU standarde a kamo li za BIH. Kad bi cijela Hercegovina pratila Violetu što se ukusa za arhitekturu tiče izgledala bi ko nova Toskana.

Hotel je najpoznatiji po tome što su u njemu donesene mnoge bitne, povijesne odluke. Između ostalog, kako su ranije izvještavali mediji, na tom mjestu je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna.

U šali je Sarajevo naziva UZP-om, no intimno znaju što im je značila. Doći će dan kad će i u Sarajevu pojaviti se Bošnjak koji će o njoj reći istinu. Za sada su takvi preplašeni. No kada padne FTV, medijska puškarnica koju je osmislio Slavo Kukić, polako će sva istina o HZHB izići na vidjelo. Ne samo njena tamna strana.

(Inače Sarajlije koji čitate ovaj tekst – Jel znate da je Kukićoglu bio profešure na studijima HercegBosne tijekom rata i primao platu za to? Ili i dalje pušite onu priču da je njemu HVO obredno pucao u kuću a on se sam branio od metaka stavljajući prababinu metalnu tacnu na glavu? )

Stoga su boračka udruženja insistirala na njegovoj obnovi i tražila da na tom mjestu bude i muzej.

Inače, vlasnik Violete Petar Ćorluka već ima hotel Colors Inn u Sarajevu, a nedavno je započeo i s investicijama u Hrvatskoj kada je riječ o ovoj vrsti biznisa. Nedavno je kupio i Lastu Čapljinu.

Moramo naglasiti da smo mi s Poskoka bili svjedoci pokušaja otmice njegove supruge u Grudama. Te smo vozilo njegove supruge koje je samo po gradu putovalo, nakon što je supruga pobjegla usporili, nekako zaustavili, ugasili i pozvali policiju. Kad smo se sreli u policiji nije nas ni pozdravio. Nit on ni supruga mu. Nije nam ni kave platio. Nikad banera uzeo. Ne treba ni ubuduće. Važno je da ga Šeher Bosna voli.  I da raste higijena naše mlade domovine u neupitnom duhovnom i gospodarskom razvoju koji tek sljeduje. Živio majstore. Higijeničaru naše mlade domovine. I svih njenih naroda i narodnosti. Ne zamjeramo ti. Mi znamo da su naši hajdučki nosevi i guzice nevažni u poredbi s begovskim. I da je važno da oglašavanje ide tamo gdje se više, da prostiš, sere.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među kosponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -