Utorak, 21 svibnja, 2024

Kraj visokim temperaturama: Stiže prodor arktičke fronte

Must Read

Mnogi građani uživali su u rekordno visokim temperaturama za ovaj dio godine, međutim tome je došao kraj.

Do ponedjeljka se prognozira stabilno vrijeme, a od utorka počinju padati temperature i očekuje se kiša. Prognozu za naredne dane objavio je meterološki servis Severe Weather Europe koji je najavio prodor arktičke fronte na području središnje i istočne Europe.

Puno hladnija zračna masa proširit će se diljem središnje i istočne Europe sredinom sljedećeg tjedna. Prodor hladnog zraka na Balkanu se očekuje između utorka i četvrtka, stoji u prognozi Severe Weather Europe.

Navode kako su moguće značajne padaline snijega u gorju navedenog području u kojem se nalazi i naša regija.

Očekuje se kako će hladnije vrijeme potrajati nekoliko dana, navodi se u prognozi.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u Bosni i Hercegovini se u nedjelju može očekivati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 21 do 27 stupnjeva.

Za ponedjeljak, 28. listopada se prognozira isto sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 18 do 24 stupnja.

U BiH će u utorak, 29. listopada biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajina, a u noći s utorka na srijedu u većem dijelu BiH. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 22 stupnja.

U BiH u srijedu, 30. listopada preovladavat će pretežito oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Prijepodne padavine će prestati u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostatlim područjima.

Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a u Hercegovini jutarnje temperature od 8 do 14, a dnevne od 16 do 22 stupnja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -