Petak, 3 svibnja, 2024

DODIK: Ako se formira nova Federalna vlada, SNSD očekuje jedno ministarsko mjesto

Must Read

Konačnu riječ o slučaju predsjednika Federacije BiH Živka Budimira treba dati sud, ali je činjenica da i situacija u tom bh.. entitetu utječe i na RS, koja je zainteresirana za stabilizaciju prilika u Federaciji BiH, izjavio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik . Nije želio da posebno komentira uhićenje Budimira, jer je to, kaže, pitanje za pravosuđe. 
Moguće rješenje krize u FBiH prokomentirao je riječima da je očito da ta kriza bitno utječe na pozicioniranje i mogućnosti RS, jer je višegodišnja kriza u tom entitetu, koja je eskalirala u posljednje dvije godine, kako kaže, rezultat neprincipijelnog, antiustavnog i antidejtonskog miješanja međunarodne zajednice u koncipiranju vlasti u FBiH.
 To je dovelo, dodao je, do krize koja je napravila pat pozciiju i koja je generirala određene probleme i kada je u pitanju suradnja s MMF-om, gdje su izgubljeni mjeseci kako bi se to pitanje riješilo. Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naglasio da RS želi suradnju s Federacijom BiH na svim pitanjima, od kojih su mnoga otvorena, a kaže i da se pojavljuje mogućnost i da se integralno, u oba entiteta, rješava pitanje “Južnog toka”, čime bi i FBiH “ostvarila neke konekcije”.
 – Treba nam partner u FBiH, a tamo je razuđena politička scena. I stoga imamo zastoj u razgovorima – naveo je Dodik. Dodao je da RS se ne miješa u političke prilike u FBiH, osim u dijelu u kojem njegova stranka, SNSD, očekuje jedno ministarsko mjesto, ukoliko se formira nova Federalna vlada. (FENA / md )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -