Published On: Uto, tra 30th, 2013

Budimiru drže ruke vezane u zatvoru jer bi se mogao pomilovati

Živko Budimir od jučer ima svezane ruke u zatvoru. Posljedica je to činjenice da se tijekom prošla tri dana pokušavao pomilovati. Kako saznajemo od našeg dopisnika Mate Šimića Dolkića, Živko Budimir se pokušavao pomilovati nekoliko puta. Dva puta na toaletu i jednom u ćeliji.  Većini zatvorenika u Mostaru pravo da se pomiluju je dozvoljeno, no kod Budimira to poprima politički karakter. Naime Ustavni Sud FBIH morao bi vjećati u slučaju Budimirovog samopomilovanja da li to ima pravne posljedice ili ne.
Ministar Mikulić tako tvrdi da Budimir i dalje jest predsjednik FBIH i da se ima pravo pomilovati ali uz uvjet da to ne čini za novac.
S druge strane krše se ljudska prava zatvorenika ako im se i u ćeliji luke drže u lisicama. Uprava zatvora u Mostaru, prema nalogu SIPE zadnjh dana provodi detaljan pretres zatvorsko odjela sa pritvorenicima. Nakon što se utvrdi da unutar objekta ne postoji niti jedna olovka ili naprava za pisanje Budimiru bi trebale ruke biti odriješene. No ostaje pitanje kršenja ljudskih prava ostalih zatvorenika, od kojih mnogi koji tamo žive pokušavaju vrijeme ubiti pisanjem poezije, proze, traktata i burleski.
Pored Budimira i Budimirovom kolegi Barišiću su svezane ruke. Kako ne bi dodao kemijsku olovku.
Kako stvari stoje, ukoliko Budimir bude trebao bilo kakvu vrstu milovanja u zatvoru to neće moći raditi sam. Već će mu morati pomoći neko od zatvorskih kolega.
OHR oko ovog pitanja nije donio konačan sud, no prvi masturbator BIH, Valentin Inzko izjavio je da je glup. I da nema pojma šta u ovakvoj situaciji treba reći.
poskok.info