Petak, 3 svibnja, 2024

Arapski investitori stigli u Mostar, traže sastanak s čelnicima Aluminija

Must Read

Nakon što je bošnjačka politička elita odlučila provesti odluku o gašenju električne energije Aluminiju, sada polako preuzima inicijativu oko dovođenja investitora i pokretanja proizvodnje.

Kako doznaje Ero.tel, federalni premijer Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić zatražili su od čelnika Aluminija da prime u posjetu predstavnike arapskih investitora s kojima su čelnici Vlade Federacije već razgovarali.

-Nije im važno tko će ih primiti, Novalić samo želi da izaslanstvo investitora iz arapskih zemalja uđe u Aluminij i da im se osiguraju informacije koje traže. Ne zna se još hoće li doći do sastanka – otkrivaju nam naši izvori.

Novalić i Džindić su već otišli toliko daleko da su predstavnike arapskih investitora poslali u Mostar gdje sada gosti sa Istoka čekaju termin za prijem u Aluminij.

-Politički dogovor je bio da se prvo ide s pričom u kojoj će se vidjeti što će reći kinesko – izraelski investitor. Očito je pojedince u Sarajevu uhvatila panika kada su shvatili da je ta priča ozbiljna i sada žele u priču vratiti arapske investitore. Stav hrvatske strane je kako treba pričekati konačni odgovor kinesko – izraelskog investitora, a on bi trebao biti poznat u idućim danima – zaključili su sugovornici za Ero.tel.

Ono što zabrinjava još više od ovoga jest činjenica kako hrvatski ministri, osobito ministrica Jelka Milićević, nisu pojma imali o tome da arapski investitora dolaze u Mostar. Bilo bi zanimljivo čuti smatra li ministrica Milićević nakon ovoga i dalje kako Novalić i Džindić rade sve kako bi spasili Aluminij ili samo pokušavaju srušiti kinsko – izraelsku priču i u konačnici dovesti investitore koje očito preferira bošnjačka politička elita.

Također, postavlja se pitanje odakle vladinim čelnicima sloboda da arapske investitore šalju u Mostar? Novalić i Džindić već mjesecima govore kako Vlada FBiH nije većinski vlasnik Aluminija i kako oni nisu adresa na kojoj je trebalo tražiti pomoć i rješenja, a sada kada arapski investitori žele ući u Aluminij, čelnici Vlade se ponašaju upravo kao većinski vlasnici. Samo se možemo nadati kako će hrvatski politički predstavnici znati odgovoriti na ove inicijative.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -