Petak, 3 svibnja, 2024

JOVANOVIĆ: Mi sami sebe jedemo

Must Read

BEOGRAD- Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da su pojedinci koji su ga napali u Segedinu samo posljedica, a uzrok je to što smo kao društvo zatrovani.
Na pitanje kako je došlo do sukoba u Szegedu, kada su napadnuti on i njegova supruga, dok je njegov prijatelj završio s ozljedama u bolnici, Jovanović je u Kažiprstu B92 rekao da ni u jednoj tuči nema razuma, pa ni u toj, s tim da se po pravilu poslije toga ližu rane i izbjegava suština.
A ta suština je, prema njegovim riječima, da se u tom događaju nije radilo o sukobu s navijačima
” Za mene je to grupa kriminalaca koja se krije iza ‘Zvijezde’, sporta, velikih ideja, onako kako su se i prije njih krili neki i veći i značajniji, to su ljudi koji ne shvaćaju što su učinili i koji moraju shvatiti da to nije bio njihov obračun sa mnom i da ja nisam osoban .
U ovom gradu živi moje četvero djece, žive i druga prema kojima ne mogu biti ravnodušan i tu ne može biti kompromisa “, kazao je Jovanović. “Napravili su veliku pogrešku. Ja sam se uvijek ponašao tako da sam razmišljao kakve će zaključke iz mog ponašanja izvući ovo društvo. I kada se trudim da govorim istinu, da živim od svoje sposobnosti i da ne parazitiram na ovom društvu, i kada uđem u auto koji malo tko može priuštiti, uvijek sam razmišljao o toj simbolici.
Ali, kada se obračunavate sa mnom, mojim prijateljem i majkom četvero djece, to nije više moj problem, već je to problem ove zemlje, jer će svatko normalan pred tim ustuknuti “, istaknuo je Jovanović i dodao da on za napadače nije bio navijač Segedina, “da bi neki navijač Zvezde pomislio da može ratuje”. 
“A i da jesam, u kakvoj zemlji živimo? “, zapitao je on i kazao da je to nasilje koje je doživio u Segedinu zapravo samo posljedica odnosa koji imamo prema životu. “Ja ne znam neodgovorniji narod prema sebi i prema drugima od ovog našeg. Da ne ulazimo u analizu 20 . stoljeća, ali nitko ne postavlja pitanje vrijednosti života. Za mene je ta nevjerojatna potreba da sami sebe jedemo i agresija koja nam je postala jedini način da se dokažemo, poput one rečenice ‘ako ne znamo da radimo ali znamo da se bijemo’. To je ono s čim se moramo suočiti “, smatra lider LDP-a. 
Njega, kako kaže, ne interesuju pojedinci, već uporišta, koja su u sustavu vrijednosti, načinu razmišljanja i odstustva spremnosti da se ovo društvo liječi.“Zatrovani smo strašno. Sada se suočavamo sami sa sobom, jer nema više ustaša, balija, šiptara, Srebrenice, Vukovara i svih tih mjesta na kojima smo ispoljavali to svoje drugo ja i ostali smo sami sa sobom. Mi smo ubili Stambolića, ubili smo Đinđića, na utakmicama vičemo obrambenom igraču ubiti napadača protivnika …. sve ono što su drugi vidjeli u nama, opisujući tu sliku koju smo doživljavali kao uvredu, sada vidimo sami kod sebe “ , rekao je Jovanović. 
U tom smislu, kazao je on, napad navijača na njega je posljedica njihovog odgoja u društvu u kojem su oko sebe mogli vidjeti jasne poruke na koji način se uspijeva i što je definicija srpskog uspjeha. 
“Zašto je svaka priča o patriotizmu tako euforična na početku da bi na kraju završila u nekim musavim crnim kronikama i zašto svaki naš nacionalni junak završava s dosjeom ambicioznijim od Arkanovog i Legijinog? Ne treba o meni razgovarati već o tome “, kaže lider LDP-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Srbija obilježava godišnjicu masakra u OŠ u Beogradu: Suze, sirene i prekid TV programa

Roditelji djece koja su prije točno godinu dana stradala u pucnjavi u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu stigli su...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -