Utorak, 7 svibnja, 2024

Košarac: Samo tražimo da RS predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića

Must Read

Mi ne tražimo ništa drugo, osim da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih političkih stranaka – poručio je Košarac.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac upozorio je da je izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim čimbenicima koji su u posljednjih mjesec dana učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH kojeg su 5. kolovoza potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

– SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke stranke u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović – rekao je Košarac Srni komentirajući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za neizravno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”.

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivnju SNSD-a, SDA i HDZ-a za ne formiranje vlasti u Sarajevu, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i stranku koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ničim ne uvjetuje izbor novog Vijeća ministara i traži da Republika Srpska u Sarajevu bude predstavljena u skladu sa Ustavom i rezultatima izbora.

– Oni koji danas uvjetuju SNSD, sutra će uvjetovati bilo koju drugu političku stranku iz Republike Srpske i toga bi PDP i Igor Crnadak trebalo da budu svjesni. Mi ne tražimo ništa drugo, osim da Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama predstavljaju oni koje je narod izabrao, a ne oni koji su izbor Bakira Izetbegovića i ostalih bošnjačkih političkih stranaka – poručio je Košarac.

On je naglasio da SDA i druge bošnjačke političke uvjetovanjima i ucjenjivanjima, kao i pokušajima majorizacije volje srpskog naroda u Predsjedništvu BiH, krše Ustav BiH i ugrožavaju ustavnu poziciju Republike Srpske.

– Žao mi je što to Crnadak ne vidi iz svoje ministarske fotelje. Bilo bi još gore ako bi Crnadak, u funkciji ministra inozemnih poslova, ovakve svoje stavove prenio visokim međunarodnim dužnosnicima s kojima će se uskoro sastati. To su stavovi bošnjačke političke čaršije, a ne Republike Srpske i srpskog naroda – zaključio je Košarac.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -