Petak, 3 svibnja, 2024

Grubeša: O izručenju “Gulenovaca” odlučuje Sud BiH

Must Read

Ministar pravde u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša izjavio je kako postoje problemi u pravosuđu BiH, ali da ih treba rješavati u institucijama, a ne na ulicama i u medijima.

Grubeša kaže da, nakon niza propalih pokušaja donošenja zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, treba početi raditi i prestati politizirati.

-Treba tražiti modele kako će ljudi u pravosudnim institucijama biti kvalitetniji, ali da treba sjeći glave, jednih se rješavati da bi druge instalirali – ja ne mogu prihvatiti taj princip – rekao je Grubeša za federalne medije.

Govoreći o zahtjevu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da iz BiH u Tursku budu izručene osobe koje turska vlast dovodi u vezu sa pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen, Grubeša je ponovio kako odluku donosi Sud BiH, a da je Ministarstvo samo “protočni bojler”. On je izrazio uvjerenje kako se Sud neće pokolebati bilo čijim zahtjevom, te da će raditi onako kako je propisano.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -