Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Junačka predstava Zrinjskog u Nizozemskoj: Plemići se s pozitivnim rezultatom vraćaju u Mostar

Must Read

Strijelac Govedarica i vratar Brkić najviše su zaslužni za dobar rezultat Mostaraca, ali priznanje treba odati i svim igračima koji su se grčevito branili i na kraju obranili.

Nogometaši Zrinjskog odigrali fantastičan susret u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige. Plemići su protiv Utrechta odigrali 1:1 i tako se s pozitivnim rezultatom vraćaju u Mostar gdje će za tjedan dana tražiti prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Zrinjski je bio ravnopravan protivnik na početku susreta, a Nizozemci su tek nakon 10 minuta preuzeli inicijativu i počeli stvarati prilike. Lonwijk je prvi zaprijetio u 17. minuti, ali njegov udarac iz stopostotne prilike odlazi pored vratnice.

Po velikoj vrućini se igrala ova utakmica u Nizozemskoj, a pred susret je izmjereno 35 stupnjeva. Nogometašima Utrechta je ovo bila prva natjecateljska utakmica i očito je kako još nisu u pravoj formi, a velika vrućina je i išla na ruku Mostarcima koji su već navikli igrati i na većim temperaturama.

Nakon sudačkog prekida u kojem su se igrači osvježavali, Zrinjski je imao jasnu viziju za nastavak. Čvrsto se braniti i pokušati nešto napraviti iz kontri. Takva igra urodila je plodom u 34. minuti kada Čirjak oduzima loptu u svom šesnaestercu i Plemići brzo lansiraju kontru. U završnici je Čirjak dodao do Govedarice, a ovaj sjajno prevario svog čuvara i majstorski poslao loptu u suprotni kut za 0:1 Zrinjskog i oduševljenje dvjestotinjak navijača mostarske momčadi.

Taj pogodak dodatno je šokirao Utrecht te se Zrinjski u potpunosti oslobodio pritiska. No, domaćini ponovno prijete u samom finišu prvog poluvremena. Ponovno je Lonwijk imao čisti zicer, ali Brkić čudesnom obranom spašava svoja vrata i Zrinjski s prednošću odlazi na odmor.

Utrecht je na početku drugog dijela imao dvije dobre prilike, a onda je Zrinjski pomalo preuzeo inicijativu. Prvo je Čirjak opasno zaprijetio udarcem s vrha šesnaesterca, ali nažalost njegov udarac odlazi tik pored vratnice. Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Rustemović koji je visokim skokom nakon kornera pucao preko gola.

No, već u sljedećem napadu Nizozemaca uslijedila je kazna za promašaje Zrinjskog. Kerk je u 60. minuti natrčao na odbijenu loptu i zakucao je pored ovog puta nemoćnog Brkića.

Taj pogodak dao je krila Utrechtu koji su, iako im je prva utakmica, djelovali spremnije od Plemića i u potpunosti su okružili gol Brkića. Nova nevolja je stigla u 67. minuti kada se ozlijedio kapetan Slobodan Jakovljević i trener Hari Vukas je morao povući i treću izmjenu. Nastavila se opsada gola Mostaraca, ali Zrinjski se odlično branio i kao i plemić u Sigetu po kojem su dobili ime, odbijao sve učestalije nalete protivnika. Da stvar bude još gora ozlijedio se i Govedarica koji je na nosilima iznesen s terena, a Zrinjski više nije imao prava na izmjenu. No, strijelac gola za Zrinjski je stisnuo zube i vratio se na teren.

Iako je Utrecht konstantno bio pred golom Zrinjskog, Plemići predvođeni fantastičnim Brkićem, nisu se predavali. U 87. minuti Venema je imao kolosalnu priliku, ali se propisno obrukao i s dva metra poslao loptu pored gola.

Vrijeme je sporo protjecalo, a zvuči nevjerojatno, ali sudac je još produžio susret za čak 8 minuta, no Zrinjski je i to preživljavao. Jaka obrana Zrinjskog izludila je i domaće navijače koji su počeli ubacivati plastične čaše na teren. U 95. minuti zaprijetio je i Maher, ali Brkić ponovno sjajno brani. U 98. minuti za malo je Gojković postigao autogol, ali na sreću lopta odlazi u korner i Zrinjski se junački obranio te se vraća u Mostar s pozitivnim rezultatom.

Dnevnik.ba/ T.R.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -