Utorak, 21 svibnja, 2024

Nova Salvinijeva pobjeda: Brodovi s migrantima koji uđu u Italiju bez dozvole bit će kažnjeni s 1.000.000, umjesto dosadašnjih 50.000 eura

Must Read

Talijanskoj vladi u srijedu je je dobila povjerenje parlamenta glede sigurnosne i migracijske uredbe, što je još jedna pobjeda za čelnika Lige i ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija koji je na izborima obećao veliku reformu po pitanju ilegalnih migracija.

Vlada je dobila sa 325 prema 248 glasova, a inače bi svoj prijedlog morala povući da nije dobila povjerenje, javlja Reuters.

Pozivom na glasovanje o povjerenju o uredbi, Vlada je prisilila donošenje zakona kroz donji dom parlamenta te time skratila raspravu i onemogućila amandmane oporbe.

Uredbu je sastavio sam Salvini, koji je ujedno i potpredsjednik vlade, te ona pooštrava sankcije za brodove nevlainih i dobrotvornih organizacija koji žele dovesti migrante spašene u Mediteranu u Italiju.

Nacrt zakona sada odlazi pred gornji dom Senata za konačno odobrenje koje se očekuje do sredine kolovoza.

Uredbom se povećavaju maksimalne kazne za dobrotvorne brodove koji ulaze u talijanske vode bez odobrenja, i to na 1 milijun eura. Do sada je maksimalna kazna bila 50.000 eura. Njime se također omogućava uhićenje kapetana koji ignoriraju zapovijedi da se drže podalje talijanskih teritorijalnih voda i poziva mornaričke vlasti da automatski zapljene njihove brodove.

Nove mjere zamijenit će skup pravila koja su uvedena tek u lipnju, ali koja su odmah dovedena u pitanje od strane niza dobrotvornih organizacija, uključujući njemački brod Sea-Watch, čija je kapetanica Carole Rackete.

Salvinijeva popularnost porasla je zahvaljujući njegovom beskompromisnom, antimigrantskom položaju. Istraživanje javnog mnijenja Corriere della Sere prošle subote, pokazalo je da Liga ima čak 35,9% podrške među biračima, što je i dvostruko više od podrške koje je imala kada je pobijedila na izborima prošle godine.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -