Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Hrvatska nezavisna lista napustila HNS BiH

Must Read

Na sastanku proširenog predsjedništva Hrvatske nazavisne liste (HNL) održanog 13.07.2019. godine u Tomislavgradu donesena je jednoglasna odluka o istupanju HNL-a iz Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH).

Već duže vrijeme se unutar HNL-a razmatrao ovaj prijedlog predsjedništva, a jedan od razloga je nepoštivanje odluka HNS-a koje su bile samo mrtvo slovo na papiru, dok se na terenu, sa posebnim naglaskom na HBŽ, kontinuirano i uz blagoslov predsjednika HNS-a, te odluke grubo krše.

Uspostavljaju se ponovno koalicije sa Lijanovićima i SDP-om, a ne sa članicama HNS-a. Za nas je to razumljivo, jer je mentalni sklop HDZ-a, Lijanovića i SDP-a daleko bliži nego HNL-u, tj. ljudima koji misle svojom glavom i žive od svoga rada.

Kao dodatan razlog je ponovna idilična ljubavna veza između HDZ-a BiH i “Sanaderovog HDZ-a” koji prije izbora izgledaju kao ljuti protivnici, a nakon izbora ponovnom kupnjom predsjednika “Sanaderovog HDZ-a” (Ljubić, Raguž, Cvitanović) izgledaju kao idilični ljubavnici.

Činjenica je da je Devedesetka (“Sanaderov HDZ”) već treći put bio u predizbornoj koaliciji sa oporbenim strankama sa hrvatskim predznakom i da je po treći put tu koaliciju izdao i vratio pod skute HDZ-a BiH.

Događanja oko Aluminija su vrhunac sante leda i dokaza kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim poduzećima rade, te dokaz nebrige o vlastitom narodu i djelatnicima tog poduzeća.

Apsolutno smo na strani djelatnika Aluminija, a samim time protiv politike Dragana Čovića, te tražimo od institucija pravne države da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonito, o čemu bruji cijela država, a jedino institucije države o tomu nemaju pojma ili jednostavno – šute.

Ovo su samo neki od brojnih razloga koji su navedeni tijekom sastanka proširenog predsjedništva, jer je HNS u službi samo jedne stranke i, što je još gore, u službi jednog čovjeka. Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa je paravan za prevare na izborima.

Najbolji dokaz predstave za narod u igrokazu HNS-a je Izborni zakon u BiH kojim bi se osigurala ravnopravnost Hrvata sa dva druga naroda, a zaboravlja se činjenica da se prvo unutar HNS-a mora osigurati ravnopravnost unutar hrvatskog korpusa, jer je činjenica da hrvatski narod nema jednako pravo na zapošljavanje, školovanje, liječenje i sva druga ljudska prava ako ne pripadaju vladajućoj sekti ili njihovim satelitima.

Pozivamo sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalne dosjee da napuste ovakav Sabor i izbore se za Hrvatski narodni sabor koji će, kako mu i samo ime kaže, biti u službi hrvatskog naroda, stoji u priopćenju predsjednika HNL-a, Josipa Perića, prenosi Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KS Aluminium zapošljava

KS Aluminium d.o.o Široki Brijeg, tvornica za ekstrudiranje i razvoj aluminijskih profila i sistema raspisuje natječaj za posao za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -