Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

JUKIĆ USAMLJENA U BORBI ZA NEZAVISNOST SUDSTVA: Neka Inzko objasni javnosti što znači “staklena” ili “gluha soba”

Must Read

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Ružica Jukić komenirala je izjavu OHR-a u kojoj se navodi da je Valentin Inzko iznenađen odlukom disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća u slučaju predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Visoki predstavnik je iznenađen odlukom disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća koja je odbila primjenu odredaba Zakona o VSTV-u na jednog člana Vijeća. Iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini je dodano kako je “takva situacija neprihvatljiva”, tim više što Zakon predviđa suspendiranje člana Vijeća ukoliko je taj član suspendiran kao sudac, a čak predviđa i posebno rješenje za predsjednika Vijeća.

“To je nečuveno miješanje u rad VSTV-a, kao što sam i prije rekla da se miješaju u odluke VSTV-a, stegovne postupke, istrage u tužiteljstvima itd. Interesantno je da gospodin Inzko nikada nije iskoristio svoje ovlasti kada je to imao mogućnost da smijeni ljude iz izvršne i zakonodavne vlasti, koji su vršili napad na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, kazala je Jukić.

“Naravno, samo je pravosuđe podložno pritiscima jer je ovisno financijski od izvršne vlasti i donacija stranih zemalja. Neka gospodin Inzko objasni javnosti što znači staklena ili ‘gluha’ soba za nositelje pravosuđa!? Što su od njih tražili u vezi sudskih postupaka i što su morali skinuti sa sebe u ‘gluhoj’ sobi?”, navela je Jukić./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hercegovac krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja koje je dugačko nevjerojatnih 1000 kilometara

Širokobriježanin Ferdo Galić krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja, točnije iz Njemačkog grada Reutlingena na put dug 1000...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -