Nedjelja, 19 svibnja, 2024

HAJDUKOVA SRAMOTA Torcidaši prije utakmice u Zagrebu slučajnom prolazniku slomili gornju i donju čeljust, razbili lubanju…

Must Read

Pripadnici Torcide u nedjelju su u Zagrebu, uoči utakmice Dinama i Hajduka, teško ozlijedili slučajnog prolaznika, zbog čega je privedeno 15 pripadnika splitske navijačke skupine, priopćila je u ponedjeljak PU zagrebačka.

Incident se dogodio nešto iza 18 sati na raskrižju Ulica Donje svetice i kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, koji nije pripadnik niti jedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja, prenosi Hina.

Po pisanju medija, torcidaši s navijačkim obilježjima pretukli su slučajnog prolaznika, a on  im je jedva uspio pobjeći. U pomoć su mu pritekli prolaznici i pozvali hitnu pomoć koja ga je zbog teških ozljeda odvezla u KB Dubrava. Jutarnji list je objavio da su mu huligani slomili gornju i donju čeljust i nos, da mu je napukla lubanja u području iznad oka, te su mu ozlijeđeni lakat i koljena.

U PU zagrebačkoj navode da su odmah po dojavi,  policijski službenici stigli na mjesto događaja. Tamo su zatekli i doveli u službene prostorije 15 gostujućih navijača, među kojima je bilo od kojeg četvero maloljetnika.

Nad njih 12 provodi se kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede.

U policiji navode da je riječ o izdvojenom incidentu na utakmici koja je bila dobro osiguravana i koju je s tribina pratilo oko 2200 gostujućih navijača.

Gostujući navijači došli su organizirano s oko 500 raznih vozila, te su dopraćeni i ispraćeni sa stadiona pod pratnjom policije, što je, kažu u policiji, prošlo u najboljem redu.

Također gostujući navijači u  Zagrebu su boravili i dan uoči utakmice, zbog čega je policija u punom angažmanu bila prisutna na zagrebačkim ulicama, osiguravajući da dva dana boravka splitskih navijača u Zagrebu prođu bez incidenata.

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja, dovedeno je ukupno 25 navijača. Devetnaest ih je privedeno zbog  izazivanja nereda na sportskim natjecanjima, a šest zbog narušavanja javnoga reda i mira. Privedeni navijači stari su između 20 i 29 godina, a među njima su i četiri maloljetnika.

Utakmica je u dva navrata prekinuta zbog paljenja baklji na tribinama – i to u 20,17 sati na južnoj tribini i u 20,33 sata na sjevernoj tribini.

“Ovom prilikom želimo zahvaliti građanima kao i navijačima na korektnom i športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa policijskih službenika, a koje su policijski službenici izdavali s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti”, priopćila je policija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Što bi se dogodilo Njemačkoj kad bi izašla iz EU? Objavljena studija

Njemačka bi pretrpjela ozbiljnu gospodarsku štetu kada bi izašla iz Europske unije, napisali su istraživači Njemačkog ekonomskog instituta (IW)...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -