Subota, 4 svibnja, 2024

Ubojica poslao manifest premijerki Novog Zelanda devet minuta prije masakra

Must Read

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Arend izjavila je da je njen kabinet u petak točno devet minuta prije napada u džamije dobio manifest ubojice.

“Oko 30 osoba je devet minuta prije napada dobilo tekst”, rekla je premijerka novinarima i dodala da se u tom “manifestu” ne navode detalji i mjesto napada.

Prema njenim riječima, tekst je točno dvije minute prije napada poslan službi sigurnosti.

Premijerka je rekla da je pročitala dijelove teksta na 74 strane, u kojem opravdava svoje planove za napad u kojem je stradalo 50 osoba.

Tarrant (28), priveden je oko pola sata poslije početka napada, a jučer je izveden pred sud koji je podignuo optužnicu protiv njega i odredio ostanak u pritvoru. Sljedeće saslušanje je zakazano za 5. travnja.

Komesar policije Novog Zelanda Mike Bush priopćio je da je preminula 50. žrtva napada na dvije džamije u gradu Christchurch.

AP prenosi da je Bush kazao da se u bolnicama i dalje nalazi 36 osoba ranjenih u napadu u petak.

Bush je rekao i da policija vjeruje da dvije osobe, koje su uhićene u vrijeme kada su policajci uhitili osumnjičenog Brentona Tarranta, nisu umiješane u napade./HMS

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -