Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Tuzlanski demobilizirani borci žele da Damir Nikšić bude proglašen personom non grata

Must Read
Tijekom današnje konferencije za medije članovi ove organizacije zatražili su i da Grad Tuzla i Gradsko vijeće ovog grada, kao i sve ostale općinske vlasti u TK proglase personom non grata zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Nikšića koji je u subotu uvečer bio glavni akter incidenta na sjednici partijskog Glavnog odbora.

“Tuzla je otvoren grad, kao i Tuzlanski kanton, a mi nećemo preći preko onih uvreda. Čovjek (Damir Nikšić, op.a.) koji je 1992. imao 22 godine, pobjegao je za Italiju, vratio se u BiH i došao u politiku, izvrijeđao je u subotu sve patriote pa i vas iz medija. To je neoprostivo”, rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK Faruk Šahović.

Podsjećamo, Nikšić je na subotnjem zasjedanju Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu izazvao incident, psujući i vrijeđajući partijske kolege i novinare, a kasnije se javno izvinio putem Facebooka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -