Utorak, 1 listopada, 2024

​U Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca, višestruki ubojica bježi već tjedan dana

Vrlo

Edin Gačić, višestruki ubojica, već sedam dana je u bijegu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu, javlja Klix.ba.

Stiže još 130 policajaca

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubojstva policajca kod Tarčina. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubojica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca.

Od jučer je i službeno objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubojstva policajca i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubojstva. Naime, ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Opsežna potraga

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata. Policija je jučer zaprimila mnogo dojava, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata, ali bezuspješno.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se boje slati djecu u školu.

Krije li se Gačić u šumi na području općine Hadžići ili je već stigao do Sarajeva njoj je nepoznato.

Pretresen napušteni Dom umirovljenika u Sarajevu

U noći s nedjelje na ponedjeljak pripadnici Federalne uprave policije pretraživali su napušteni objekt Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Stup, a po dojavi da se u njemu možda nalazi Gačić.

Radilo se o lažnoj uzbuni. U Domu umirovljenika je umjesto Gačića pronađen migrant koji je vjerojatno izazvao zabrinutost građana koji su potom nazvali policiju.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

UŽAS Pucnjava kod Zenice: Kolona s obilježjima SDA zapucala na kuću kandidata BHI-a

Izgleda da predizborna nervoza u Zenici prelazi na sasvim novu razinu – prema navodima Bosanskohercegovačke inicijative (BHI), predvođene Fuadom...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -