Nedjelja, 29 rujna, 2024

NIJE ŠALA: Kukiću ponuđeno mjesto glasnogovornika HDZ-a

Vrlo

Iako Kukić  kaže da je to mjesto odbio sve što čini, piše i radi može se nazvati snažnim lobiranjem za HDZ.

Malo je ljudi koji su toliko uspjeli ojačati HDZ i natjerati Hrvate da iznova svaki put podrže HDZ koliko to čini Kukić.  Čović mu se nikada nije javno zahvalio.

Još ni zahvalnice čovjek nije dobio.

 

”Kada je 1992. godine profesor Milenko Brkić došao na mjesto predsjednika HDZ-a BiH, meni je ponudio da budem glasnogovornik, ali ja to nisam prihvatio i on je to odmah razumio, ali to uopće nije utjecalo na naše relacije.

 

Naprotiv, one su se razvijale”, izjavio je Slavo Kukić na okruglom stolu u Bijakovićima kojim je obilježena 75. obljetnica rođenja Milenka Brkića, suutemeljitelja i prvog rektora Sveučilišta Hercegovina.

Podsjetivši da su 1997. zajedno formirali Hrvatsku narodnu zajednicu (HNZ), Kukić je kazao: ”Mnogi su se pitali ‘otkud u tome nas dvojica’.

 

Milenko, istinski demokršćanin, a ja ljevičar kaže Kukić.

No kao umirovljeni profesor morao bi znati da totalitarizam nema nikakvih dodirnih točaka s modernom ljevicom.

Totalitarna vlast označava suzbijanje, ograničavanje slobode govora i slobode tiska. Vlast u totalitarnim državama kontrolira gospodarstvo, slobodu govora, a po potrebi koristi i teror, primjerice pomoću svoje policije, tajne policije te poluvojnih organizacija.

Totalitarizam predstavlja suprotnost modernom principu otvorenog pluralističkog društva i pravne države. Sve ono što Slavo zagovara od načina uređenja javnih rtv sustava do obračuna s neistomišljenicima vuče na totalitarizam. Za ljevičara je ipak morao pokazati blagost, toleranciju i poštivanje neistomišljenika.

 

Podsjećamo, prvi rektor Sveučilišta Hercegovina Milenko Brkić preminuo je 19. kolovoza 2017. godine.

Njemu u čast 2. veljače na Fakultetu društvenih znanosti Sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima kod Međugorja, održan je Okrugli stol pod nazivom ”Život, rad i djelo prof.dr. Milenka Brkića”.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -